Запечені баклажани човники в духовці з помідорами і сиром

Лайк від всіх любителів синеньких. Це просте і дуже смачне і ефектне блюдо. Як приготувати Запечені баклажани човники в духовці з помідорами і сиром сирним рецепт простий.

Інгредієнти

Баклажани
Томати (у мене сливка)
Часник
Оливкова олія
Зелень (петрушка і базилік)
Сухі спеції за смаком (сушений базилік)
Сіль
Сирний сир (можна інший)

Запечені баклажани човники в духовці з помідорами і сиром покроковий рецепт

1. Нарізати чисті баклажани навпіл, зробити розрізи м’якоті хрест навхрест, посолити. Через 20-30 хв половинки добре промокнути паперовим рушником. Змішати оливкову олію, часник (подрібнити), спеції (у мене сушений базилік) і змастити баклажани. Викласти на деко або фольгу.

2. Запікати на 190-200 гр.до готовності (30-40 хв), залежить від товщини баклажан і духовки. Вийняти з духовки і остудити. Помідори порізати кубиками (я вибрала сливку тк в ній менше рідини), змішати з часником і оливковою олією, посолить.

3. Викласти на баклажани, прикрасити петрушкою і базиліком, викласти шматочки сиру (фета, сирний, тертий пармезан або ін) і скропити оливковою маслом.

Відео рецепт 👇