Яйця запечені в духовці з сиром

Як смачно зробити Яйця запечені в духовці з сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Запечені яйця з сиром. Сама нежнятина, яйця запечені в соусі бешамель під сиром.

Інгредієнти

цибуля ріпчаста – 40 р
часник – 1 зуб.
олію вершкове – 40 р
борошно пшеничне – 2 ст. л.
молоко – 250 мл
мускатний горіх – щіпка
сметана – 2 ч. л. (необов’язково)
яйця варені – 6 шт
сир твердий тертий – 60 г

Яйця запечені в духовці з сиром покроковий рецепт

1. Цибулю і часник дрібно нарізати. У сотейнику розтопити масло, викласти цибулю і часник, потомити до м’якості. Додати борошно, розмішати, щоб вийшла кашица.
2. Тонкою цівкою вливати молоко, продовжуючи помішувати, варити, поки соус не почне густіти. Зняти з вогню, посолити, поперчити, додати мускатний горіх і сметану.
3. Яйця розрізати на 2 частини, викласти у змащену форму для запікання, залити отриманим соусом, зверху присипати тертим сиром. Випікати при 170° приблизно 12-15 хвилин до легкого золотистого кольору. Приємного аппетита!