Як зробити Італійський м’ясний пиріг з овочами рецепт простий в духовці. Ну дуже смачний італійський, м’ясний пиріг, який я ще апргейдила і качиним м’ясом. Ви можете використовувати ваш улюблений, інший фарш, але якщо візьмете м’ясо качки – ефект свята вам забезпечений😍 Такий пиріг відмінно впишеться і на новорічний стіл, так що зберігайте 👇
Інгредієнти
Для тесту:
160 гр крижаного злив. масла 82,5%
Борошно 400 гр;
2 яйця с1;
Сіль 1/2 чл
Вода ~30-50 мл;
⠀
Для начинки:
М’ясний фарш 500 гр;
1 морква;
1 невелика цибулина;
1 зубчик часнику;
1 стебло селери;
базилік 1 чл;
Вино кр. сух. 50 мл;
Томатна пасату (кубиками) 150 гр;
Моцарела 100 гр;
натертий Пармезан 1 ст л;
Сіль 1/3 чл;
Італійська м’ясний пиріг з овочами покроковий рецепт
1. Для початку Займіться тестом: Для цього подрібніть в процесорі борошно, сіль і кубики злив. масла в крихту. Далі додайте збиті виделкою яйця і замісити руками круте тісто. За необхідності потроху додавайте воду. Тісто має Легко збиратися в кулю. Оберніть його плівкою і приберіть в холодильник на 40 хв; ⠀ В цей час підготуйте начинку: Нарубайте дрібним кубиком овочі і зажарте на помірній кількості раст. Олії до м’якості, на середовищ. огне.
2. Додайте фарш і постійно розбиваючи грудочки лопаткою, доведіть його до готовності. Влийте вино, додайте спеції, додайте вогонь і випаруйте алкоголь. Потім додайте помідори і тушкуйте на вогні трохи нижче середнього, поки з начинки не випарується вся волога. Начинка не повинна бути рідкою. ⠀ Остудіть начинку, після цього додайте натерті сири і перемешайте.
3. Сир не повинен почати плавитися! ⠀ Остигле тісто розділіть на дві частини: одна з них у два рази більше іншої; ⠀ Подпылив поверхню борошном, розкачати пласти товщиною близько 3 мм, і викладіть у форму, формуючи бортики 2-3 см заввишки( з більшого пласта); Викладіть начинку, щільно утрамбуйте і накрийте другим, меншим пластом тесту;
4. Зріжте зайве тісто і щільно защипайте краю; Змастіть пиріг збитим яйцем і випікайте 50 хвилин при 180 гр. Готовий пиріг змастіть сл. Маслом і остудіть. ⠀ ❗️До речі пиріг можна готувати і без форми, але мені було надійніше з нею. Я використовувала 🚫25 см ❗️