Картопляні млинці під соусом Голландез

Як смачно зробити картопляні млинці під соусом Голландез простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже ніжні, тоненькі й еластичні млинці під соусом 🧈 *це настільки смачно, що я аж за тиждень 4 рази їх приготувала 👀

Інгредієнти

(на 10шт D=16см):

Тісто:
-110г очищеного картоплі
-120мл молока
-1 яйце С1
-70г борошна
-1 зубчик часнику
-1ч.л. цукру
-1/2ч.л. солі
-1/2ч.л. соди
-перець
-2ст.л. соняшникової олії

-петрушка, зелений лук

Соус голландський (на 3-4 порції):
-3 жовтка
-3год.л. води
-1ч.л. соку 🍋
-сіль, перець
-60г злив.олії

Картопляні млинці під соусом Голландез покроковий рецепт

1. Миємо, очищаємо і нарізаємо на невеликі шматочки картоплю. Поміщаємо його в воду на сильний вогонь, доводимо до кипіння, солимо, на невеликому вогні варимо 20 хвилин (картопля повинна стати м’якою) Розминаємо картоплю толкушкой і вливаємо дуже тепле молоко, перемешиваем.

2. Додаємо яйце, сіль, соду, часник, перець, перемішуємо, потім борошно, масло Для отримання потрібної консистенції тіста розбавляємо його газ.водою (вона повинна дуже добре розподілятися по сковорідці (як і з звичайними млинцями))

3. На добре розігрітій сковороді, змащеній маслом, смажимо млинці на середньому вогні. Як тільки ви розподілили тісто, відразу ж викладайте заздалегідь нарізану зелень
4. Соус:
Соус Голландез класичний простий рецепт. Соус потрібно готувати безпосередньо перед подачею! Довго стояти він не може!
5. Але якщо взяти картопляні млинці, покласти в них сир, підігріти, викласти зверху соус, посипати різними насінням і додати з/з рибку… то мама рідна… це буде вибух смакових сосочків 🤤

Відео рецепт 👇