Картопляний салат з песто з руколи і базиліка. Розбавляю стрічку фотографіями без ялинок та шишок 😊 При цьому салат відмінно підійде для новорічної ночі – смачний, ситний і незвичайний. Особливо смакує із запеченою рибою. Але і зі стейком буде добре. Звичайно, його ідеально готувати влітку, коли є свіжі овочі та зелень. Але зараз адже цілий рік можна все це купити, тому зберігайте рецепт, і нехай вам теж буде дуже смачно!
Інгредієнти
Картопля молода дрібний – 700 г
Оливкова олія для смаження – 10 г
Сіль за смаком
Мелений чорний перець за смаком
Червоний лук – ¼ цибулини середнього розміру
Рукола – 40 р
Редис – 6 шт.
Зелена цибуля – 20 р
ДЛЯ ПЕСТО
Рукола – 40 р
Листя зеленого базиліка – 15 р
Часник – 2 зубчики
Кедрові горішки – 45 р
Пармезан – 25 р
Цедра лимона – ½ Ч. л.
Сік лимона – 2 ч. л.
Мед рідкий – 1 ст. л.
Оливкова олія extra virgin– 90 р
Сіль за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Картопляний салат з песто з руколи і базиліка покроковий рецепт
1. Розігріти духовку до 200С. Картоплю помити щіткою, шкірку не зчищати, розрізати кожен бульба навпіл. Викласти у велику миску, додати оливкову олію, сіль, перець за смаком і перемішати. Застелити деко папером або килимком для випічки і викласти на нього картоплю зрізом вниз.
2. Запікати в розігрітій до 200С духовці 15 хвилин. Червоний цибулю нарізати тонкими чвертькільцями. Через 15 хвилин покласти на картоплю і запікати ще 25 хвилин при 200С або до тих пір, поки картопля не стане золотистим і м’яким. Дістати з духовки і остудити. Редис помити і нарізати тонкими ломтиками.
3. Зелену цибулю помити, обсушити паперовим рушником і дрібно нарізати. Рукколу помити і обсушити паперовим рушником. Натерти сир на дрібній тертці. Приготувати песто. Блендером подрібнити всі інгредієнти для песто, крім масла.
4. Викласти в миску, додати оливкову олію, сіль, перець, перемішати. У великій мисці змішати картоплю, зелений лук, рукколу, редис, додати песто по вуксу і перемешать.