Класичні деруни з картоплі на сковороді

Як смачно зробити Класичні деруни з картоплі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це найулюбленіший мій рецепт дерунів, які я тільки пробувала! Ці найсмачніші, такі мені готувала бабуся в дитинстві ☺️

Інгредієнти

Кбжу на 1 шт: 72/2.1/1.8/11.8
На 100 гр: 110/3.2/2.8/18.2
на 7 шт:

Яйце – 1 шт (С2)
Картопля – 6 шт (середніх (317 гр у віджатому вигляді)
Цибуля ріпчаста -1 шт (60 гр у віджатому вигляді )
Борошно рисова ц/з – 2 ст. л (31 гр)
Олія оливкова – 7 мл
Сода 1/2 ч. л + оцет
Сіль , перець ( можна ще додати гранульований часник і свіжу зелень )

Класичні деруни з картоплі на сковороді покроковий рецепт

1. Картоплю і цибулю тремо на дрібній тертці (Обов’язково картоплю і цибулю натерти саме на дрібній тертці, на великій мені не так смачно і тільки в поєднанні всіх цих простих інгредієнтів виходить гармата 🔥), віджимаємо всю влагу.
2. гасимо оцтом соду і додаємо в масу, додаємо всі інші інгредієнти і ретельно перемішуємо. У сковороду вливаємо олію і смажимо наші деруни з двох сторін на середньому вогні. Не робіть їх занадто товстими і не ставте на сильний вогонь , вони можуть не просмажиться!
3. * Доповнюємо будь-якими ласощами: яйцем пашот, ікрою, з/із сьомгою, авокадо, сирним сиром, зеленню, овочами , тофу .