Класичний американський гарбузовий пиріг тарт

Як зробити смачний Класичний американський гарбузовий пиріг тарт рецепт простий 🎃🥧 Просто скажу: він шикарний 🤤

Інгредієнти

Тісто:
200 р борошна
2 г розпушувача
10 г цукрової пудри
щіпка солі
110 г холодного масла
1 жовток
2 ст. л. холодної води

Начинка:
400 г готового гарбуза
300 г звичайної білої згущеного молока
3 яйця
20 г ванільного цукру
щедра щіпка кориці
2 ст. л. коньяку або рому або амаретто

Класичний американський гарбузовий пиріг тарт покроковий рецепт

1. Тісто: Просіваємо борошно в миску, додаємо розпушувач, цукрову пудру, сіль, нарізаємо холодне масло, перетираємо в крихту. Додаємо жовток і воду, вимішуємо, тісто має зібратися в кому. Форму діаметром 21-22 см застеляємо пергаментом, нічим не змащуємо, розподіляємо тісто по формі і формуємо бортики висотою 4-5 див. Кладемо форму з тестом в холодильник і готуємо начинку. Начинка: всі інгредієнти змішуємо в мисці, збиваємо блендером і виливаємо на тесто.
2. Випікаємо в попередньо розігрітій до 210 градусів духовці – 15 хв, знижуємо температуру до 170 і печемо ще 40 хв. Середній рівень, верх-низ, без охолодження. Готовий пиріг виймаємо з духовки, даємо повністю охолонути, і забираємо в холодильник на 4-5 годин або на ніч. Пиріг легко витягаємо з форми, за бажанням прикрашаємо збитими вершками і корицей.
3. Смачний. ⠀ Для 400 г готового гарбуза: відваріть гарбуз або приготуйте на пару ~ 500 м, я раджу приготувати на пару – вона не буде мати водянистого смаку. Я в каструльку кладу друшлак, на нього нарізаний гарбуз, накриваю кришкою і готую до розм’якшенню тыквы.

Відео рецепт 👇