Класичний шоколадний брауні з какао і шоколадом простий рецепт в духовці. Хочеться відразу поділимося з вами контактами НАЙКРАЩОГО вершкового масла! Новозеландське якість! Ми стали працювати тільки на ньому.
Інгредієнти
▫️Темний шоколад – 200 гр.
▫️Вершкове масло – 110 гр.
▫️Цукор – 150 гр.
▫️Тростинний цукор – 50 гр.
▫️Яйця З – 3 шт.
▫️Борошно – 65 гр.
▫️Какао – 25 гр.
▫️Ванільний екстракт – 1 ч. л.
▫️Сіль – щіпка.
-Вершкове масло для змазування форми – 10 гр.
Класичний шоколадний брауні з какао і шоколадом покроковий рецепт
1. Шоколад і масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Перемішуємо. У миску кладемо яйця, цукор, тростинний цукор, сіль і ванільний екстракт. Ставимо на водяну баню, постійно помішуючи, доводимо до моменту, поки цукор не растворится.
2. Далі підігріту яєчну суміш збиваємо в світлу злегка пишну масу. Додаємо розтоплений шоколад + вершкове масло. Перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і какао. Перемішуємо. Далі підготуємо форму для випікання. У нас квадратна розміром 20х20 см.
3. Якщо немає дна, то робимо його з подвійного шару фольги. Дно і борти форми змащуємо вершковим маслом. Кладемо перший прямокутний лист пекарської папери (так, щоб він накрив бортики і злегка випирав з форми), знову промазуємо дно кладемо другий прямокутний аркуш пергаменту поперек первому.
4. Промазуємо дно вершковим маслом. Форму кладемо на деко, виливаємо масу для брауні. Ставимо в заздалегідь розігріту до 170С духова шафа. Час випікання 23-28 хв. Режим верх-низ.
5. Готовність десерту перевіряємо шпажкою – вона повинна виходити сухою. Також буде здорово, якщо ви на 20-й хвилині випікання дістанете деко і кілька разів постукайте їм за столу.
6. З’являться апетитні тріщини. Після випікання брауні повинен охолонути до кімнатної температури, а після прибираємо в холодильник на 2-3 години. Накрийте десерт харчовою плівкою не в контакт.