Кокосовий йогурт на кокосовому молоці домашній

Як зробити корисний Кокосовий йогурт на кокосовому молоці домашній простий рецепт. Це напевно буде самий простий рецепт у моєму обліковому записі.

Інгредієнти

всього 2:
– Кокосове молоко (чим воно жирніше, тим густіший буде йогурт)
– Пробіотики або бактеріальна закваска ( Чим більше різновидів лакто – і біфідо – бактерій буде в складі, тим краще. Є думка, що починати відновлення мікрофлори кишечника слід з lactobacillus acidophilus. Так само при лікуванні антибіотиками вживати пробіотики потрібно відразу, а не після лікування.)

Йогурт можна готувати на будь-якій рослинній молоці з хорошим складом (соєвому, вівсяному, мигдалевому та ін.).

Кокосовий йогурт на кокосовому молоці домашній покроковий рецепт

1. Молоко довести майже до кипіння, якщо воно саморобний (пастеризувати), щоб погані бактерії не розмножувалися при приготуванні. Якщо готове молоко з банки, цей пункт можна пропустити. Охолоджуємо молоко до теплого стану (40гр.); висипаємо пробіотики (закваску) в молоко. Перемешиваем.
2. Виливаємо в чисту і стерилізовану баночку. Накриваємо марлею або щільної бавовняної тканини. Прибираємо в тепле місце (не вище 40 градусів) на 12-48 годин. Можна використовувати сушарку (дегидратор), йогуртницю або мультиварку на режимі «йогурт» або “Підігрів”. Деякі навіть загортають і на батарею ставлять. Готовий йогурт ставимо в холодильник для стабілізації. Зберігаємо 5 дней.
3. Я роблю в мультиварці, там же пастеризую молоко і готую не в баночці, а прямо в чаші. Вона у мене керамічна. Готується у мене на режимі «йогурт» 24 години. Мінімум. 😉 При тому, що на звичайному молоці йогурт готовий годин через 12. Хочеться ще сказати, після всіх моїх експериментів на різному молоці і різної закваске.
4. На одній і тій же заквасці йогурт на рослинному молоці завжди виходить менш густий, ніж на коров’ячому. Але ж головне, що він корисний і в ньому немає цукру. Для густоти можна додати в молоко наприклад попередньо замочені і розмелені кешью або порошок псиллиума, або і те і другое.
5. Багато додають агар-агар або желатин. Також багато додають підсолоджувач ( сироп топінамбура, наприклад). Я додаю підсолоджувач тільки дітям у вже готовий йогурт, моїм кисло без нього 😜.
6. Готовий йогурт повинен бути кислуватим, він повинен хоча б трохи загуснути, може расслоиться, особливо якщо самі молоко робите. Він повинен мати приємний! кисломолочний запах.