Як смачно зробити Кулейка з сиром та вишнями простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжне і в той же час хрустке пісочне тісто, соковита вишня і щільний шар сиру – це все про Кулейку. Отже, нам знадобляться крім продуктів – форми для випікання. Які Вам найбільше до душі? Ми вибрали ребристу для кексів, вона дуже зручна і нарядна 🙂
Інгредієнти
✅ Для пісочного тіста:
Борошно пшеничне в/с – 400гр
Найкраще масло Zealandia – 200гр
Цукрова пудра – 60 г
Молоко – 40 гр
Дріжджі пресовані – 10 г
Сіль – 7 гр
Яйце куряче – 1 шт
✅Для вишневої начинки нам знадобляться:
Вишня з/м – 350гр
Цукор – 100 гр
Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л
✅Для Сирної начинки:
Сир – 540гр
Цукор – 100гр
Сметана – 100 гр
Яйце куряче – 1шт
Жовток – 1 шт
Кулейка з сиром та вишнями покроковий рецепт
1. Починаємо готувати пісочне тісто – основу для Кулейки: Дріжджі змішати з молоком, додаємо яйця. Тим часом змішуємо борошно+цукрову пудру+сіль ️ Додаємо масло ️ і перемішуємо лопаткою до утворення «крихітки». Далі, в цю «крихту» додати заготовку з дріжджами, яйцем і молоком. Починаємо інтенсивно замішувати тісто. Після замісу (важливо) – відправляємо тісто в холод (t ‘+2 до +6 С) на третину доби (8 год). Поки тісто відпочиває і набирається сил – збираємо начинку для Кулейки.
2. Вишню з/м змішуємо з цукром і тушкуємо в сотейнику до розчинення цукру 10 хвилин, повільно додаємо кукурудзяний крохмаль (попередньо крохмаль змішуємо з 2-ма ложками столової води). Перемішуємо, відставляємо щоб охолов. Сир збиваємо зі сметаною, цукровою пудрою, курячим яйцем і жовтком. Далі масу ставимо за холодильник. Як тільки тісто буде готове (через 8 годин), дістаємо його з холодильника і починаємо розгортати (товщина – 4 мм).
3. Вирізаємо на пласті округлі форми по діаметру форм, в яких будете випікати вироби. Отримані колу викладаємо у форми, в яких ви плануєте випікати Кулейку, розрівнюємо. А тепер настала черга начинки: Нижній шар – це вишневий соус, а верхній – сирна маса . Відправляємо отримані вироби в розігріту духовку/пароконвектомат на 180С і отпекаем 20 хвилин. Дістаємо, даємо охолонути. При подачі посипаємо цукровою пудрой.