Курка фарширована печінкою в духовці

Курка фарширована печінкою в духовці рецепт простий, сушеної журавлиною і мандариновим соком, з гарніром з лимонного картоплі з фенхелем😝 Ну і довжелезне ж назву вийшло. Але з рецепту, як і з пісні слів не викинеш😎 ⠀ Невелика ремарка перед рецептом у стилі імхо: фарширований всяким птахів — класика новорічного столу.
Я б навіть назвав його елегантним, особливо, якщо зупинити свій вибір на качці або індичці👍 ⠀ Якщо з першою є високий ризик отримати місцями суху або сиру птицю, то з куркою або індичкою все простіше. Дотримуйтесь правило «1 годину в духовці на 1 кг ваги»🤓 ⠀ Минулої ночі ми протестували парочку таких смачних рецептів. Почнемо з фарширований печінкою і журавлиною курито. Ну і не забудемо про гарнір, рецепт дивіться в каруселі👆 ⠀ ⠀ ⠀

Інгредієнти

На 2-х кілограмової курки

— 200 мл курячого бульйону
— 150 г курячої печінки
— 100 г черствого хліба або панірувальних сухарів
— листя з 1 маленького пучка шавлії
— 50 г сушеної журавлини
— 50 г крупно нарізаного фундука
— 50 мл бренді
— 30 мл оливкової олії
— 25 г вершкового масла
— 2 цибулини шалот або просто дрібного лука
— 1 з часнику
— сік і цедра 1 мандарина
— 1 яйце

Курка фарширована печінкою в духовці покроковий рецепт

1. З печінки видаліть прожилки і плівки, крупно наріжте. Хліб замочіть в бульйоні. Цибулю і часник дрібно наріжте, розтопити в сотейнику вершкове масло і додайте оливкової, обсмажте на середньому вогні 5-10 хвилин. Збільште вогонь, додайте печінку, готуйте, помішуючи, до потемніння, влийте бренді, дайте йому випаруватися, перекладіть м’ясо в миску і дайте остыть.

2. Відіжміть хліб і відправте до печінці, додайте шавлія, горіхи, сік, цедру, яйце і гарненько перемішайте. Начиніть птицю масою, перекладіть у форму, накрийте фольгою і випікайте в розігрітій до 180 гр духовці з розрахунку 1 год на 1 кг веса.

3. Приблизно за годину до готовності зніміть фольгу і додайте гарнір у форму (див. рецепт на каруселі). Дістаньте курито, прикрийте фольгою, залиште на 15-20 хвилин, після чого приступайте до трапезе.