Кисіль з ревеню

Кисіль з ревеню простий рецепт. Для мене ревінь, в першу чергу, чудова начинка для пирогів, тільки потрібно пам’ятати, що ревінь — кислий овоч, тому потрібно додавати цукор, або будь-який інший підсолоджувач. До речі, нещодавно у мене вийшов рецепт вишневого соусу, за тією ж технологією можна приготувати соус і з ревеню.

Інгредієнти

Ревінь — 500 г;
Цукор — 4 ст. л., або по смаку;
Крохмаль (кукурудзяний або картопляний) — 2 ст. л.;
Вода — 1,2-1,5 літра.

Кисіль з ревеню покроковий рецепт

1. Черешки почистити від плівок (можна цього і не робити), нарізати на невеликі шматочки і викласти в глибокий сотейник.
2. Додати цукор і воду, варити 15 хвилин після закипання (чим менше води, тим густіше буде кисіль). Процідити відвар через сито. Налити в склянку 100 мл холодної води, ввести крохмаль і перемешать.
3. Влити розведений крохмаль в сотейник з відваром ревеню і перемішати до однорідності. Довести до кипіння, трохи прогріти, зняти з огня.