Лавандовий зефір з агар агаром

Лавандовий зефір з агар агаром простий рецепт. З усіх видів зефіру, що я коли-небудь робила, лавандовий, самий екзотичний. Воно лавандовий у всьому: і за смаком, і за кольором. Він ніжний і смачний. Це мій спогад про Крим, саме там я вперше побачила справжню лаванду і почула її запах. Лаванду попередньо замочити у кип’ятку і дати настоятися ніч в холодильнику.

Інгредієнти

У діжу
✅250 г яблучного пюре
✅40 гр. яєчного білка
✅100 г цукру

Для сиропу
✅140 г води
✅2 ст. ложки лаванди
✅400 г цукру
✅8 г агар-агару
✅барвник (у мене синя матчу)
✅цукрова пудра для обсипання

Лавандовий зефір з агар агаром покроковий рецепт

1. Лаванду залити окропом, дати охолонути і відправити на 6-8 годин настоюватися в холодильнику. Потім процідити і довести об’єм відвару до 140 г, додати чистої води. Якщо любите з текстурою, не процеживайте.
2. В діжу міксера відправляємо яблучне пюре, цукор і білок. Включаємо міксер на середні обороти і збиваємо до щільних пік. Паралельно ставимо готуватися сироп. У сотейник з товстим дном відправляємо агар і настій лаванди, варимо на середньому вогні до стану киселю. Потім додаємо цукор варимо сироп до 113С або до стану тоненькою нити.
3. Як тільки сироп досягає потрібного моменту, знімаємо з вогню, чекаємо поки припиниться активну кипіння і пишну фруктову масу додаємо тоненькою цівкою. Після вливання сиропу додаємо краситель.
4. Колір і кількість вибирайте на свій розсуд. Збиваємо до щільних пік.
Відсаджуємо і даємо час для стабілізації і дозрівання. Припудрюємо цукрових пудрой.