Як смачно зробити лазанья болоньєзе з соусом бешамель простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Для соусу болоньєзе:
-фарш 500 г
-1 цибулина
-1 морква
-пачка/банка різаних або перетертих томатів
-часник 2 зубчики
-італійські трави
-оливкова олія
-сіль/перець
Соус бешамель:
-молоко 700 мл
-вершкове масло-70 г
-борошно 50 г
-мускатний горіх 1/2 ч. л.
-сіль 1/2 ч. л.
Додатково :
-листи для лазаньї (самі краще Barilla)
-сир пармезан 200 г
Лазанья болоньєзе з соусом бешамель покроковий рецепт
1. Спочатку робимо Болоньєзе. Обсмажуємо на оливковій олії дрібно нарізану цибулину , додаємо фарш обсмажуємо добре, щоб він розпався на дрібні шматочки. Додаємо томати, спеції, сіль, видавити часник. Тушкувати фарш в соусі хвилин 5-7.
Далі приступаємо до соусу бешамель.
Далі приступаємо до соусу бешамель.
2. Розтоплювання у посуді з товстим дном вершкове масло на повільному вогні. Додаємо борошно, мускатний горіх і сіль, постійно помішуючи, обсмажуємо до золотистого кольору. У кілька прийомів вливаємо молоко, не перестаючи розмішувати соус, добре розбиваємо грудочки. Як тільки соус загусне, знімаємо з вогню».
3. Збираємо нашу лазанью. Спершу заливаємо дно форми соусом бешамель, зовсім трохи, щоб покрило дно. Потім кладемо листи для лазаньї. На них викладаємо болоньєзе, далі бешамель. Знову перекриваємо листами.
4. Знову Болоньєзе і бешамель. Останній шар листи і заливаємо рівномірно залишками бешамель. Посипаємо зверху все це справа сиром. Ставимо в розігріту духовку на 180 градусів і чекаємо хвилин 35-40, до рум’яної корочки.