Кабачки потрібні? ТАК! Не відмовляйтеся, коли вам предалагают кабачки. Це абсолютно приголомшливий овоч. Чому? Як зробити Лазанья з кабачками, фаршем та сиром у духовці рецепт простий.
Та тому що його можна використовувати при приготуванні практично будь-яких страв. Дивіться самі:
– його можна додавати в супи
– фарширувати різними способами
-кабачок дрібно натертий додавати у фарш для котлет, митболов, фрикадельок, м’ясних запіканок та ін.
– додавати в овочеві соуси – натертий на тертці кабачок прекрасно розчиняється за час гасіння, наприклад, з помідорами і дає приємну консистенцію і смак
– використовувати соуси для макаронів або спагетті
– піч оладки і вафлі, як солодкі, так і немає
– додавати при випікання кексів (кекси стають соковитими і вологими)
– використовувати в різних запіканки
– робити кабачкову ікру (ідеально для великих кабачків і коли їх багато)
– сушити і робити кабачкові чіпси, або включати до складу овочевих снеків
– маринувати і використовувати в салатах
– варити чатні або варення
– додавати в компоти (так! він нейтральний і набуває зовсім несподіваний смак у поєднанні з іншими фруктами і ягодами)
– заморожувати натерті/нарізані кабачки для використання взимку.
Я нічого не забула, у вас є що додати? А ця прекрасна майже лазанья сподобалася навіть чоловікові й синові, які особливо не шанують кабачки за винятком кабачкової ікри. Це, до речі, теж універсальна річ. У сторіс сьогодні зроблю підбірку своїх рецептів з кабачком – 2 види кабачкової ікри, кекс-брауні, запіканка, галета та вафлі.
Та тому що його можна використовувати при приготуванні практично будь-яких страв. Дивіться самі:
– його можна додавати в супи
– фарширувати різними способами
-кабачок дрібно натертий додавати у фарш для котлет, митболов, фрикадельок, м’ясних запіканок та ін.
– додавати в овочеві соуси – натертий на тертці кабачок прекрасно розчиняється за час гасіння, наприклад, з помідорами і дає приємну консистенцію і смак
– використовувати соуси для макаронів або спагетті
– піч оладки і вафлі, як солодкі, так і немає
– додавати при випікання кексів (кекси стають соковитими і вологими)
– використовувати в різних запіканки
– робити кабачкову ікру (ідеально для великих кабачків і коли їх багато)
– сушити і робити кабачкові чіпси, або включати до складу овочевих снеків
– маринувати і використовувати в салатах
– варити чатні або варення
– додавати в компоти (так! він нейтральний і набуває зовсім несподіваний смак у поєднанні з іншими фруктами і ягодами)
– заморожувати натерті/нарізані кабачки для використання взимку.
Я нічого не забула, у вас є що додати? А ця прекрасна майже лазанья сподобалася навіть чоловікові й синові, які особливо не шанують кабачки за винятком кабачкової ікри. Це, до речі, теж універсальна річ. У сторіс сьогодні зроблю підбірку своїх рецептів з кабачком – 2 види кабачкової ікри, кекс-брауні, запіканка, галета та вафлі.
Інгредієнти
400 г яловичого фаршу
4 середніх кабачка
3 ст. л. мелених сухарів (не обов’язково)
150 г сиру
1 цибулина
1 ст. ложка борошна
40 г топленого або вершкового масла
1 зубчик часнику
гілочка чебрецю (не обов’язково)
0,5 ч. л. мускатного горіха
400 мл молока
сіль, перець, зелень за смаком
Лазанья з кабачками, фаршем та сиром у духовці покроковий рецепт
1. Кабачки нарізати тонкими слайсами, присолити, перемішати і залишити в друшляку на пару годин, щоб стекла зайва рідина. Цибулину дрібно нарізати і пасерувати на олії, додати фарш і обсмажити. Додати сіль і перець (тільки пам’ятайте, що кабачки ми вже солили!) Приготувати соус.
2. У сотейник покласти шматочок масла, додати дрібно нарізаний часник і листочки чебрецю, мускатний горіх. Прогріти, додати борошно і помішуючи злегка підсмажити. Влити холодне молоко, додати сіль і перець (кабачки і фарш вже солили!), постійно помішуючи до довети загустения.
3. Духовку розігріти до 180 градусів Форму для запікання змастити вершковим маслом, присипати сухарями і викласти шар кабачків злегка внахлест. Розподілити шар соусу, потім фаршу. Натерти частина сиру. Потім повторити шари. Закінчити кабачками, соусом і сиром. Запікати до рум’яного цвета.