Лобіо з зеленої стручкової квасолі класичний по грузинськи простий рецепт домашній.
Інгредієнти
– квасоля спаржева 400 гр.
– цибуля ріпчаста 2 шт.
– перець солодкий 1 шт.
– перець гострий за бажанням
– томати 4 шт. дрібних або 2 шт. середніх
– часник 3-4 зубчики
– зелень свіжа кінза/петрушка/фіолетовий базилік
– сіль 1/2 ч. ложки
– уцхо-сунелі 2/3 ч. ложки (можна замінити на хмелі-сунелі)
– коріандр мелений 1/2 ч. ложки
– перець червоний гострий 1/2 ч. ложки
– паприка мелена 1/2 ч. ложки
– масло рослинне для смаження 2,5 ст. ложки
Лобіо з зеленої стручкової квасолі класичний по грузинськи покроковий рецепт
1. Квасоля промиваємо, ламаємо на шматочки близько 4 см завдовжки. Якщо в стручках є тверда жилка – її потрібно видалити. (У моїй квасолі немає 😉) Помідори надрізаємо хрестоподібно, заливаємо окропом, зняти шкірку. У глибокій сковороді розігріваємо масло.
2. Обсмажуємо цибулю, порізану кубиком. Слідом додаємо так само порізану кубиком перець солодкий і, за бажанням, гострий. Перемішуємо, накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь нижче середнього. Тушкуємо 5 минут.
3. Помідори ріжемо кубиком, додаємо в сковороду, перемішуємо. Продовжуємо готувати під кришкою на слабкому вогні ще 20 хвилин. Тим часом дрібно ріжемо зелень і чеснок.
4. Через годину перевіряємо готовність квасолі – вона повинна стати м’якою. Додаємо сіль, спеції і зелень. Перемешиваем.
5. Готуємо ще 10 хвилин на мінімальному вогні і вимикаємо. Зелене лобіо по-грузинськи готово.
6. 😊 Дуже ароматне і смачне блюдо, рекомендую приготувати 👍