Як приготувати Лимонний тірамісу печиво савоярді і лимончелло рецепт простий.
Інгредієнти
(форма 25х19 см):
350 г савоярді
500 г маскарпоне
3 яйця
2 лимона
180 г цукру
60 мл лимончелло
250 мл води
Лимонний тірамісу печиво савоярді і лимончелло покроковий рецепт
1. Приготуйте сироп для лимонного тірамісу, помістивши в каструлю 250 мілілітрів теплої води з лимончелло і 60 грамів цукру; потім ложкою все добре перемішати до повного розчинення цукру. Сироп готовий. Відокремте жовтки від білків і збийте яєчні білки міксером. У другій мисці змішайте яєчні жовтки з рештою сахаром.
2. Додайте сир, сік двох лимонів і терту цедру половини лимона до яєчним жовтків і цукру, потім все рівномірно перемішайте віночком або міксером на середній швидкості. Змішайте суміш яєчних жовтків і маскарпоне зі збитими яєчними білками (лопаткою, акуратно знизу вгору).
3. Занурте савоярді на кілька секунд в сироп і розподіліть перший шар у формі. Змастіть кремом і повторіть. Посипте поверхню тірамісу тертою цедрою лимона. Витримайте в холодильнику 1-2 години і можете подавать.