Листковий дріжджовий хліб

Як смачно зробити Листковий дріжджовий хліб простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко. Смачний, ароматний і хрусткий.

Інгредієнти

✅ тепла вода 200 мл
✅ тепле молоко 150 мл
✅ сіль 1 год л
✅ дріжджі 1 год л
✅ цукор 0.5 ч л
✅ борошно 600 гр (+-)
✅ вершкове масло 180 гр
✅ жовток 1 шт (для змазування хліба)
✅ кунжут білий і чорний

Листковий дріжджовий хліб покроковий рецепт

1. Змішуємо інгредієнти для тіста і замішуємо м’яке тісто. Ділимо його на 4 частини і залишаємо на 15 хвилин. Кожен клубок розкачуємо, змащуємо вершковим маслом, далі накриваємо наступним розкатаним листом, змащуємо маслом і так все 4.

2. Потім збираємо як показано на відео і формуємо равлика. Залишаємо на 15-20 хвилин. Розповідаємо і викладаємо на деко, застелене пергаментним бумагой.

3. Змащуємо жовтком і посипаємо кунжутом. Відправляємо в розігріту до 180’С духовку на 30-35 минут.

Відео рецепт 👇