Листковий хрусткий торт Наполеон з ванільним кремом і ягодами

Хто не знає Наполеона? Наполеона знають всі! Який він справжній – знала тільки Жозефіна… Але я не про його величності фан-фан або як його там? А про цього, листкового і хрусткого з ванільним кремом і легкою кислинкою від ягід. Радуйте себе і близьких сталевими подарунками на новий рік. Як зробити Листковий хрусткий торт Наполеон з ванільним кремом і ягодами рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто
Вершкове масло 400
Борошно 400 р
Сіль 5 р
Вода 170 мл
Цукрова пудра 50-70 р

Крем
Яєчні жовтки 2 шт
Цукор 80 гр
Кукурудзяний крохмаль 35 гр
Молоко 300 мл
Ванільна паста або цукор
Згущене молоко 280 р
Вершкове масло 82,5% 250 р

Конфі
Чорниця заморожена 150 р
Цукор 50 г
Крохмаль картопляний 5 р
Вода холодна 15 г

Листковий хрусткий торт Наполеон з ванільним кремом і ягодами покроковий рецепт

1. За добу масло прибрати в морозильник. За годину воду так само прибрати в морозильник. Борошно просіяти, додати сіль. На крупній тертці швидко натерти масло, періодично перемішуючи з борошном. Влити дуже холодну воду, швидко перемішати. *Вимісити в однорідне тісто не треба. Просто зібрати в кулю, прибрати в пакет і на пів години в холодильник. Після, розділити на рівні 10 шматків. Розкачати на пергаменті в тонкий пласт, вирізати потрібного розміру коло (у мене 22 см) посипати цукровою пудрою і випікати разом з обрізками в заздалегідь розігрітій духовці при 240С в режимі конвенція 6-7 хвилин. Викласти на решітку і повністю остудити. *Шматки краще тримати в холодильнику. Холодне тісто простіше і швидше працювати без зайвої муки.
2. Крем.
Жовтки перемішати з цукром і крахмалью, додати гаряче молоко. Готувати до загустіння. Зняти з вогню і додати ванільну пасту.
Накрити плівкою в контакт і повністю остудити. Збити масло до білої пишної маси. Додати чергуючи по ложці заварную основу і згущене молоко. Збити в однорідний крем.
3. Конф.
Чорницю з цукром готувати до розчинення цукру. Крохмаль змішати з водою і тонкою цівкою влити до чорниці. Швидко перемішати. Перевірити 1 хвилину. Остудити в холодильнике.

4. Збірка.
Коржі обмазати кремом (злегка придавити кожен ), через 2 коржа на крем ще й викласти конф. Обмазати боки і верх торта і посипати крихтою з обрізків. Прибрати в холодильник.