Маринована капуста пелюстка з буряком і часником

Як смачно зробити Маринована капуста пелюстка з буряком і часником простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Таку капусту можна їсти вже через добу, як ми і зробили 😁 Але якщо дати їй постояти ще пару діб, то вона стає тільки смачніше 🤗

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 61/2/2/8

Капуста – 1,5 кг
Свёкла – 2 шт
Морква – 1 шт
Часник – 8 зубчиків
Лавровий лист – 3 шт
Перець горошком запашний – 8 шт

Маринад
Вода – 1 л 200 мл
Рослинна олія – 50 мл
Оцет 9% – 100 мл
Сіль – 3 ст. л
Цукор – 3 ст. л

Маринована капуста пелюстка з буряком і часником покроковий рецепт

1. Все дуже просто! Капусту нарізати великими квадратиками. Скласти в пластикову або скляну ємність (можна в банки).

2. Зверху покласти пластинки свёклы, моркви і часнику, лавровий лист і запашний перець. Хто любить гостре – сміливо додавайте стручковий або червоний мелений перець. у мене таку капусту їдять діти, з цього перець не кладу. Але гостре люблю.
3. Для маринаду в каструлю налити воду, масло і оцет. Додати сіль і цукор. Закип’ятити і залити капусту гарячим маринадом. Зверху поставити гніт (у мене банки з водою).

4. Залишити капусту при кімнатній температурі до повного охолодження. Потім прибрати гніт, накрити кришкою і поставити в холодильник. Через добу можна знімати пробу! Приємного апетиту ☺

Відео рецепт 👇