Меренговый торт з вареним згущеним молоком і маскарпоне

Як зробити Меренговый торт з вареним згущеним молоком і маскарпоне рецепт простий і смачний. Привіт, сьогодні пізній пост, приходжу в себе)), з нашим деньрожденьственским тортом 🎂🎉 Вчора у нас був перенесений на тиждень ІН Матюхи, у вузькому колі друзів і рідних. Дякую всім за чудовий день! Так добре, так душевно! Дуже рідко зустрічаємося, тому кожна хвилинка спілкування дуже цінна! ❤ Ідея з декором торта прийшла несподівано ☺, не питайте мене, як я це зробила)))), пів ночі ставила експерименти…
А до цього дня був просто ступор, т. к. у сина несподівано всі захоплення змінилися – ідей оформлення жодних, поки мені в руки не попався спроби (pop-it), хто в темі, той зрозуміє 😁 Діти були раді, пошматували його за секунди 😋☺ Всередині «Афганський наполеон» за бажанням сина. Це хрусткі пісочні коржі, запечені разом з горіховою меренгою, прослоенные ніжним кремом з вареним згущеним молоком, маскарпоне і вершковим маслом. Якщо цікавий рецепт, пишіть у коментарях, буде багато бажаючих, обов’язково поділюся в деталях і тонкощах) 😘

Інгредієнти

На торт 18см в D

Тісто на 10 коржів
• 500г борошна
• 250г сл.масла
• 100г холодної води
• 1г солі
• 65г яйце
• 1ст.лож. оцту 9%

Меренга на 9 коржів
• 130г білків
• 190г цукру
• 120г волоських горіхів
• 8г кукурудзяного крохмалю
• 10г цукру з нат. ваніллю Dr.Oetker

Крем для прошарку
• 200г вареного згущеного молока Рогачов
• 200г вершкового масла 82.5%
• 250г маскарпоне Гальбани
• 5г ванільною пасти АРАМОНА

Зовнішній крем
• 150г вареного згущеного молока
• 250г сл. масла
• 150г маскарпоне
• 5г ванільною пасти

Меренговый торт з вареним згущеним молоком і маскарпоне покроковий рецепт

1. Тісто. Холодне вершкове масло порізати кубиком. Покласти в діжу з борошном, з допомогою насадки весло перетерти в крихту. Воду збовтати з яйцем, сіллю, оцтом. Влити в крихту. Насадкою гак швидко вимісити тісто. Як тільки вона збереться у грудку, готове, не потрібно занадто довго вимішувати. Можна трохи домесить на столе.
2. Розтягнути в джгут, поділити на 10 частин. Скачати в колобки, затягнути плівкою і прибрати в холодильник на два-три години, можна на ніч, тоді при випічці коржі менше будуть деформуватися в розмірі. Папір для випічки нарізати на великі квадратні листи – 10шт. Відлежатися тісто розкачати в тонкі коржі, до діаметра 18см. Кожну корж розкачуємо на окремому листе.
3. Нерівності можна зрізати і трохи закатати знову в корж, отримуючи таким чином ідеальне коло. Скласти їх стопкою один надруга і прибрати в холодильник, поки буде збиватися меренга. Меренга. Білки кімн. темпер. збити з цукром і дрібкою солі. Частинами всипаючи цукор і до повного його розчинення. Нарубані горіхи змішати з крахмалом.
4. Всипати в білки. Перемішати лопаткою. Зважити меренгу, розділити на 9 частин. Нанести на дев’ять коржів, десятий (верхній) покривати не потрібно. Наносити, не доходячи до краю 1.5 см! Оскільки при випічці меренга трохи збільшується в розмірі і розповзається по всьому коржу. Отпечь їх по два шт. на протеїні в розігрітій до 180°С духовці до золотистого кольору коржей.
5. Меренгу бажано сильно не запікати, тому регулюйте режими, спочатку режим «НИЗ/ВЕРХ» в кінці можна тільки «НИЗ». По мірі випічки, коржі остуджувати на решітці можна складати стопкою. Крем прошарок. Всі продукти повинні бути однієї кімнатній t! Скласти в чашу і збити в крем.
6. Прошарувати їм коржі. Зручно збирати торт в розсувному кільці, по внутрішньому краю прокладеному ацетатної стрічкою шириною 12см. Затягнути верх в плівку. Зверху покласти рівну дошку і невеликий вантаж, щоб вирівняти поверхность.

7. Дати відстоятися 6 годин або ніч у холодильнику. Зовнішній крем. Всі продукти повинні бути однієї кімнатній t! Скласти в чашу і збити до густої в крем. Торт звільнити від кільця і стрічки, вирівняти кремом. Прибрати в холодильник і дати застигнути. Прикрасити по своєму желанию.