Млинець з курячою грудкою як у «Теремку» Альоша Попович

Як смачно зробити Млинець з курячою грудкою як у «Теремку» Альоша Попович простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Обожнюю це поєднання тонкого млинця, курячої грудки і яблучного соусу з часником. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти

(на два великих млинця);
✅куряча грудка – 200-300г;
✅чебрець/італійські трави – за бажанням;
✅майонез – 2 ст. л;
✅сметана-1 ст. л;
✅часник-2 -3 зубчики;
✅кисле зелене яблука – 1 шт;
✅лимонний сік- за смаком, якщо не дуже кисле яблуко буде.

Для млинців:
✅молоко-500 мл;
✅борошно-280г
✅яйця-3шт;
✅цукор-1-2 ст. л;
✅сіль-1 год.л;
✅рослинне масло-2ст.л;
✅окріп-1/2 склянки.

Млинець з курячою грудкою як у «Теремку» Альоша Попович покроковий рецепт

1. Сковороду бажано використовувати з великим діаметром (~28-30 см), щоб зручніше було завертати блін. Курячу грудку розрізати вздовж на шматочки товщиною~0,5 див. Злегка полити оливковою олією, посолити, поперчити, за бажанням посипати чебрецем або італійськими травами. Можна дати їй трохи помариноваться.

2. На сильно розігрітій сковороді обсмажити курячу грудку з двох сторін (~по 2 -3 хвилини з кожної сторони). Приготувати соус. Яблуко очистити від шкірки і натерти на тертці. Додати майонез, часник, пропущений через прес, сметану, лимонний сік і перемешать.

3. На великій сковороді підсмажити з одного боку блін, перевернути на іншу і викласти курячу грудку, зверху столову ложку соусу, і згорнути краї млинця до центру «конвертиком». Зняти з вогню і відразу съесть.
4. Для млинців:
Змішати яйця, цукор і сіль за допомогою віночка або міксера. Додати молоко, просіяти борошно, перемешать.

5. Акуратно влити пів склянки крутого окропу (або трохи більше до бажаної консистенції), безперервно помішуючи. Тісто має вийти досить рідким і легко льющимся.
6. Додати рослинне масло, перемішати і дати тісту постояти хвилин 20. Випікати млинці на добре розігрітій сковороде.

Відео рецепт 👇