Панкейкі з вершково-сметанним кремом і вишневим соусом

Як зробити Млинці Панкейкі з вершково-сметанним кремом і вишневим соусом 🥞 Крем і соус ідеально підійдуть як до панкейкам, так і до млинців/оладушкам. Беріть на озброєння) в моєму кремі і соус не так багато цукру, можливо ласунам знадобиться більше, обов’язково пробуйте на свій смак.

Інгредієнти

Крем
Сметана 20% – 250 гр (в залишку буде ~150)
Вершки 23% густі – 50 гр (сміливо можете брати 33% і збивати їх)
Цукрова пудра – 30 г

Вишневий соус
Вишня заморожена – 300 гр
Цукор – 80 гр

Панкейкі
Яйця – 3 шт
Молоко – 200 гр
Цукор – 20 гр
Сіль – щіпка
Ванільний цукор – 8 гр
Борошно – 250 гр
Розпушувач – 1 ч. л.
Вершкове масло – 30 гр

Панкейкі з вершково-сметанним кремом і вишневим соусом покроковий рецепт

1. Готуємо крем: сметану відкидаємо в марлю, щоб стекла сироватка мінімум на годину. У густу сметану додаємо цукрову пудру, перемішуємо, потім додаємо густі вершки і ще раз перемішуємо. Крем виходить глянсовий, гладкий і дуже нежный.

2. Вишневий соус: розморожену вишню з’єднуємо з цукром (сік зливати не потрібно) і ставимо на плиту, вогонь трохи вище середнього. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і уварюють при періодичному помішуванні до легкого загусання (~15 хв)

3. Панкейкі: Яйця разделаем на жовтки і білки. Жовтки з’єднайте з цукром, борошном, розпушувачем і молоком, добре перемішуємо, можна скористатися міксером. Розтоплюємо вершкове масло і додаємо до тіста, так само добре перемешаем.

4. Білки збиваємо до пишної піни з дрібкою солі і з’єднуємо з основним тестом Смажимо на антипригарній сковороді з двох сторін (на індукції 6 режим приблизно за 1,5 хвилини з кожної сторони) і подаємо з кремом і соусом. Готово!

Відео рецепт 👇