Молочний десерт з цукром Крем Карамель простий рецепт. Цікаво, як розділилися голоси за нові рецепти. 🔥Дуже несподівано. Вмієте ви дивувати. А значить, і я відповім тим же. 👌Шикарний, класичний рецепт десерту «Крем-карамель», як раз до святкових вихідних. 🍰Порадуйте близьких і друзів класикою французького десерту
Інгредієнти
Цукор 1,5 склянки
Вода 1/3 склянки
Молоко 3 склянки
Ваніль стручкова 1 шт або кориця мелена 1 щіпка
Формочка з фольги 8 шт.
Молочний десерт з цукром Крем Карамель покроковий рецепт
1. У каструлю покласти 1 склянку цукру і 1/3 склянки води. Поставити на середній вогонь і готувати карамель. Рідина буде пінитися, змінювати колір і густіти. Коли карамель стане світло-коричневого кольору зняти каструлю з вогню. Налити в формочки з фольги по 1,5 столової ложки карамелі (щоб покривало дно). Потім, окремо у каструлю налити 3 склянки молока, ваніль (або корицю).
2. Дати молоку закипіти. Зняти з вогню. В окремий посуд розбити 5 яєць, додати 0,5 склянки цукру, добре розмішати і влити в цю масу гаряче молоко, швидко розмішати. Суміш розлити по формочках ( до країв). В глибоке деко поставити форми і налити в деко води, щоб десерт готувався на водяній бане.
3. Поставити в духовку на 1 годину при температурі 100 градусів. Готовність перевірити легко: рідина стане пружною і перетвориться в ніжний десерт. Витягнути з духовки і дати охолонути до кімнатної температури. Коли десерт охолов, пройдіться гострим ножем уздовж краю форми, щоб відокремити десерт від стенок.
4. Будьте гранично обережні, ніжний десерт! Акуратним рухом переверніть форму на тарілку. Карамель виявиться вгорі, частина соусу стече. Ваш десерт готовий. Прикрасьте його ягодами і подавайте!
5. Щоб відмити каструлю від карамелі, налийте в неї сильно гарячу воду і дайте постояти, поки залишки карамелі не почнуть розчинятися‼️