Мигдальний торт з карамельної начинкою

Мигдальний торт з карамельної начинкою рецепт простий.

Інгредієнти

КРЕМ:
▪️500 г мигдалевого молока (у мене солодкий з ваніллю)
▪️70 г кокосового урбеча
▪️40 г эритрита
▪️ 2 ст. л. без гірки агар-агару

БІСКВІТ:
▪️80 г яблучного пюре (дитячого)
▪️60 г мигдалевого молока (трохи тепле)
▪️40 г рисового борошна
▪️20 г кукурудзяного борошна
▪️50 г смаженого мигдалю
▪️25 г сиропу топінамбура
▪️10 г масла (у мене кокосове)
▪️0,5 ч. л соди (можна трохи менше)

КАРАМЕЛЬНА НАЧИНКА:
▪️60 г смаженого мигдалю
▪️45 г сиропу топінамбура
▪️10 г кокосового масла
▪️20 г соку апельсина або мандарина

Мигдальний торт з карамельної начинкою покроковий рецепт

1. КРЕМ:
•Змішати все в сотейнику. Пробити заглибним блендером. Молоко бажано взяти трохи тепле, щоб урбеч в ньому не застиг моментально.
•Варити 2 хвилини після закипання. Постійно помішуємо.
•Крем охолоджується при кімнатній температурі , потім прибрати в холодильник ненадовго, я виношу на вулицю. В холоді він ущільниться дуже швидко.
•Коли маса стала дуже щільною, агар подіяв. Пробиваємо гарненько крем заглибним блендером, щоб не залишилося жодної грудочки.
•Крем готовий. Поки можна прибрати в холодильник.
2. БІСКВІТ:
•Мигдаль змолоти на борошно. Потроху смалываем в кавомолці.
•Змішати всі інгредієнти в блендері. Соду додаємо в самому кінці і добре перемішуємо ложкою.
•Виливаємо тісто на силіконовий килимок і добре вирівнюємо у вигляді прямокутника зі сторонами ~ 22/24 див.
•Випікаємо корж при 175-180 градусах 10-15 хвилин.
•Готовий корж остигає. Розрізаємо його на 4 рівних прямокутниках звичайним способом. Це 4 коржа для торта.
3. КАРАМЕЛЬНА НАЧИНКА:
•Мигдаль подрібнюємо у блендері або кавомолці у велику крихту.
•На сковорідці змішуємо всі інгредієнти. Після того, як маса нагріється (закипить) варимо ще 1-1,5 хвилини. Постійно заважаємо . Занадто довго не треба, начинка повинна залишитися м’якою.
•Начинка остигає до трохи теплого состояния.

4. *якщо молоко несолодке, регулюйте підсолоджувач.
*торт прямокутний. Зручно розрізати на довгі, тонкі шматочки, як на фото.
*мигдаль можна взяти просто сушений, але з смаженою смак яскравіше і смачніше торт.
*у холодильнику торт обов’язково накриваємо, щоб не подсыхал.