Як смачно зробити Ніжні булочки пухові та сонячні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Давно лежав у папці цей рецепт, але якось руки не доходили, а даремно! 😋 Булочки найніжніші, пухові, сонячні, словом печіть і буде вам щастя! 🌞😋 Отже, булочки-бухти від Дарії Цвек! 🌞
Інгредієнти
Опара:
100г борошно в/с,
20г пресовані дріжджі,
20г цукор,
250г молока 4% (я взяла 3,5%,кип’ятила-томила на маленькому вогні 30 хв). t молока 40°С, додати суміш борошна з цукром і дріжджами, бродіння 1год при 20-25С. 🌞Тісто:
Вся опара,
400г борошно в/с
90г цукор
10г сіль
120г жовтки ( приблизно 6 шт)
100г вершкове масло ( м’яке)
цедра 1 лимона( опц).
Ніжні булочки пухові та сонячні покроковий рецепт
1. Замісити м’яке тісто, в кінці замісу додати масло, порціями. Бродіння 2,5 години при 25-28С 🌞 Під час бродіння 2 рази складала( можна просто обім’яти) Тісто шовкове і дуже ніжне. Выброженное тісто розділити на 20 порцій вагою близько 50г,підкотити в кульки, викласти у форму на расстойку.
2. Розстойка при 35-40С близько години. Булочки можна спекти з начинкою всередині – макова, сирна, горіхова, повидло. Я начинила булочки абрикосовим джемом з лимоном, зробивши ямки качалкою. 😋👍
3. Начиняла давши булочкам наполовину підрости! 🌞 змастити булочки білком або яєчною сумішшю. Я не змащувала, т. до мої з джемом зверху, просто сбрызнула водою 🌞Випічка при 190-200С – 30 хв Після випічки булочки присипати пудрою і насолоджуватися!
4. P. S. при замісі тіста ніяк не збиралося, довелося підсипати грам 30-50муки. Консистенція ніжна, спочатку навіть дуже слабка, але все звичайно від муки залежить. У слід. раз спробую взяти молока на 20 грам менше, або прибрати 1 желток.