Новорічне безе

Готуємо смачне Новорічне безе рецепт простий.

Інгредієнти

З 200 гр білка і 400 гр цукру у мене вийшло 26 ялинок і 4 палички!

Новорічне безе покроковий рецепт

1. Готую швейцарську меренгу: ✔️змішуємо білок та цукор (на 1 гр білка беремо 2 гр цукру). Прогріваємо на водяній бані до повного розчинення цукру. Важливо, щоб в масу не потрапила вода! Масу помішуємо віночком, так швидше цукор розчиниться. Стежимо за температурою, щоб маса не перегрілася (не більше 60 гр).

2. Збиваємо міксером (можна ручним, тоді беремо не більше 100 гр білка), я користуюся планетарним. Поступово збільшуємо швидкість і збиваємо на максимальній швидкості до міцного піку. Мені знадобилося всього 15 хвилин, щоб збити 200 гр білка. ✔️фарбуємо масу будь водорозчинним барвником (у мене зелений топ декор). ✔️для ялинок використовую насадку «пелюстка #128», для соломки #1Е.

3. У ялинки вставляємо дерев’яні размішувачі для кави (18 см заввишки). Всі прикрашаємо кондитерської посилкою. ✔️сушимо на температурі 80 гр 3 години. Якщо у вас 1 лист, то його можна висушити на режимі «верх-низ», якщо відразу ставите 2 і більше дека, то конвекція (а не просохне). ✔️даємо безе трохи охолонути в духовці, відкриваємо дверцу.

4. Якщо витягнути гаряче безе, воно потріскається. ✔️в упаковці (у мене індивідуальні пакетики з стрічкою) безе зберігається до 1 місяця. Такий термін зберігання тільки для повністю висушеного безе, без «тягучки» всередині, відповідно без влаги.

Відео рецепт 👇