Як зробити дуже смачний Оксамитовий медовий шоколадний торт Медовик трюфель рецепт простий. За оригінальний рецепт спасибі Ірині Хлебниковой (у мене рецепт із змінами).
Інгредієнти
на торт 16 см
форма 18 см множимо всі інгредієнти на 1.26 (1.3)
форма 20 см множимо всі інгредієнти на 1.56 (1.6)
форма 22 см множимо всі інгредієнти на 1.89 (1.9)
форма 24 см множимо всі інгредієнти на 2.25
тісто (12 коржів+обсипання)
мед 75 р
цукор 100 р
вершкове масло 100 г
какао 20 р
яйце 1 шт
борошно 300 г
розпушувач 1 ч. л
крем:
вершки 33% 350 р
темний шоколад 125 р
обсмажені горіхи 50 р
цукрова пудра за бажанням
коньяк 1 ст. л за бажанням
Оксамитовий медовий шоколадний торт Медовик трюфель покроковий рецепт
1. Коржі. В жароміцної чаші змішати мед, цукор, вершкове масло, какао і поставити на парову баню. Коли маса стала однорідною зняти з лазні і трохи остудити, потім додати яйце і перемішати. Борошно змішати з розпушувачем і додати до решти інгредієнтів. Замісити м’яке, трохи липке тісто. Тісто розкачати через пакет на пергаменті в тонкий коржик діаметром 16 див. Випікати коржі в духовці при температурі 160 градусів близько 4х хвилин. Обрізки коржів измельчить.
2. Крем. Вершки і шоколад нагріти в мікрохвильовій печі до розчинення шоколаду. Масу пробити блендером, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник мінімум на 8 годин. Охолоджений крем збити до м’яких піків (відкласти 2 ст. л) і додати обсмажені орешки.
3. Збірка. Коржі прошарувати кремом і поставити торт просочуватися під невеликим вантажем при кімнатній температурі на 1 годину, потім перекласти в холодильник мінімум на ніч. Готовий торт обмазати кремом і обсипати крошкой.
4. Торт готовий!