Паста з креветками, вином і лимоном

Як зробити пасту з креветками, вином і лимоном рецепт простий. Це той самий рецепт, приховувати який ніяк не можна. Аромат вина, лимона, в поєднанні з вершковим соусом, креветками і смачною італійською пастою миттєво перенесе вас прямо в сонячну Італію.⠀⁣⁣⠀ Обов’язково зберігайте і готуйте, 20 хвилин вашого часу за гастрономічний обід/вечерю . ⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ В якості пасти я вибрала Funghetti від бренду GRAND DI PASTA🇮🇹 Вона створена в кращих італійських традиціях, щоб принести атмосферу свята в кожен будинок, навіть просто від тарілки смачної пасти. У них ідеальна товщина і текстуру для кращого вбирання соусу.⁣⁣⠀

Інгредієнти

400 г пасти Funghetti
360 г креветок (очистити від панцира)⁣⁣⠀
4 ст л оливкової олії ⁣⁣⠀
40 г вершкового масла ⁣⁣⠀
1 середній кабачок (цукіні) ⁣⁣⠀
3 зубчики часнику (пропустити через прес) ⁣⁣⠀
90 мл білого вина (можна замінити бульйоном) ⁣⁣⠀
1/2 лимона (сік)⁣⁣⠀
Чебрець ⁣⁣⠀

▶ Для подання:⁣⁣⠀
1 ст л свіжої петрушки ⁣⁣⠀
Тертий пармезан ⁣⁣⠀

Паста з креветками, вином і лимоном покроковий рецепт

1. Креветки розморозьте. Додайте 2 ст л оливкового масла 1 зубчик часнику, пропущений через прес. Залиште на 10 хвилин. Кабачок порізати на слайсы, відкладіть в сторону. ⁣⁣⠀ У сковороді розігрійте 2 ст л оливкової олії. Додайте креветки, 2 зубчики часнику (пресованого), слайсы кабачка.
2. Обсмажте з двох сторін 3-4 хвилини до рум’яності. Додайте вина, вершкового масла, сік половини лимона (можна трохи менше на свій смак) і чебрецю. Потушкуйте ще пару хвилин. Соус готов.

3. Для більш вершкового смаку можна додати ще масла.⁣⁣⠀ Пасту funghetti відваріть в підсоленій воді до готовності. Злийте рідину, додайте трохи оливкової олії. ⁣⁣⠀ Об’єднання пасту і соус з креветками. Подавайте присипавши петрушкою і тертим пармезаном. ⁣⁣⠀