Як зробити пасту з креветками, вином і лимоном рецепт простий. Це той самий рецепт, приховувати який ніяк не можна. Аромат вина, лимона, в поєднанні з вершковим соусом, креветками і смачною італійською пастою миттєво перенесе вас прямо в сонячну Італію.⠀⠀ Обов’язково зберігайте і готуйте, 20 хвилин вашого часу за гастрономічний обід/вечерю . ⠀ ⠀ В якості пасти я вибрала Funghetti від бренду GRAND DI PASTA🇮🇹 Вона створена в кращих італійських традиціях, щоб принести атмосферу свята в кожен будинок, навіть просто від тарілки смачної пасти. У них ідеальна товщина і текстуру для кращого вбирання соусу.⠀
Інгредієнти
400 г пасти Funghetti
360 г креветок (очистити від панцира)⠀
4 ст л оливкової олії ⠀
40 г вершкового масла ⠀
1 середній кабачок (цукіні) ⠀
3 зубчики часнику (пропустити через прес) ⠀
90 мл білого вина (можна замінити бульйоном) ⠀
1/2 лимона (сік)⠀
Чебрець ⠀
▶ Для подання:⠀
1 ст л свіжої петрушки ⠀
Тертий пармезан ⠀
Паста з креветками, вином і лимоном покроковий рецепт
1. Креветки розморозьте. Додайте 2 ст л оливкового масла 1 зубчик часнику, пропущений через прес. Залиште на 10 хвилин. Кабачок порізати на слайсы, відкладіть в сторону. ⠀ У сковороді розігрійте 2 ст л оливкової олії. Додайте креветки, 2 зубчики часнику (пресованого), слайсы кабачка.
2. Обсмажте з двох сторін 3-4 хвилини до рум’яності. Додайте вина, вершкового масла, сік половини лимона (можна трохи менше на свій смак) і чебрецю. Потушкуйте ще пару хвилин. Соус готов.
3. Для більш вершкового смаку можна додати ще масла.⠀ Пасту funghetti відваріть в підсоленій воді до готовності. Злийте рідину, додайте трохи оливкової олії. ⠀ Об’єднання пасту і соус з креветками. Подавайте присипавши петрушкою і тертим пармезаном. ⠀