Печиво Гата вірменська на сметані з цукром

Печиво Гата вірменська на сметані з цукром простий рецепт, виходить ніжним, тендітним і розсипчастим. А всередині воно м’яке і листкове і дуже красиве 😍

Інгредієнти

🔹борошно 450 г
🔹заморожене вершкове масло 200 г
🔹жовтки 2 шт
🔹сметана 300 г
🔹сіль щіпка
🔹ванілін 1 р
🔹сода 1 ч/л

Для начинки:
🔹борошно 300 г
🔹цукор 250 г
🔹заморожене вершкове масло 200 г
🔹ванілін 1 р
🔹волоські горіхи за бажанням

Печиво Гата вірменська на сметані з цукром покроковий рецепт

1. Вершкове масло натираємо на тертці, потім все перемішуємо в крихту. Далі додаємо сметану, жовтки, ванілін, сіль, соду і замішуємо м’яке тісто. Готове тісто прибираємо в холодильник на 1 годину. Далі готуємо начинку.

2. Так само вершкове масло натираємо на тертці, перемішуємо в крихту, додаємо цукор, ванілін і начинка готова.

3. Далі тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо в тонкий пласт, викладаємо начинку, за бажанням ще волоські горіхи і загортаємо в рулет.

4. Змащуємо жовтком, потім нарізаємо і відправляємо в розігріту духовку на 180′ до готовности.

5. Готово!

Відео рецепт 👇