Печиво Гата вірменська на сметані з цукром простий рецепт, виходить ніжним, тендітним і розсипчастим. А всередині воно м’яке і листкове і дуже красиве 😍
Інгредієнти
🔹борошно 450 г
🔹заморожене вершкове масло 200 г
🔹жовтки 2 шт
🔹сметана 300 г
🔹сіль щіпка
🔹ванілін 1 р
🔹сода 1 ч/л
Для начинки:
🔹борошно 300 г
🔹цукор 250 г
🔹заморожене вершкове масло 200 г
🔹ванілін 1 р
🔹волоські горіхи за бажанням
Печиво Гата вірменська на сметані з цукром покроковий рецепт
1. Вершкове масло натираємо на тертці, потім все перемішуємо в крихту. Далі додаємо сметану, жовтки, ванілін, сіль, соду і замішуємо м’яке тісто. Готове тісто прибираємо в холодильник на 1 годину. Далі готуємо начинку.
2. Так само вершкове масло натираємо на тертці, перемішуємо в крихту, додаємо цукор, ванілін і начинка готова.
3. Далі тісто ділимо на 2 частини, розкачуємо в тонкий пласт, викладаємо начинку, за бажанням ще волоські горіхи і загортаємо в рулет.
4. Змащуємо жовтком, потім нарізаємо і відправляємо в розігріту духовку на 180′ до готовности.
5. Готово!
Відео рецепт 👇