Перевернутий пиріг з карамелізованими абрикосами Тарт Татен простий рецепт. Готуємо перевернутий пиріг з абрикосами, поки літо не пішло ✨ Такий пиріг ще називають тарт-татен. Соковитий, ніжний, ароматний — м-м-м, давайте швидше готувати!
Інгредієнти
Для тесту нам знадобиться:
Борошно — 180 гр
Цукрова пудра — 50 гр
Сіль — 1 г
Вершкове масло — 110 гр
Яйце — 1 шт
Для заливки беремо:
Цукор — 80 гр
Масло — 20 гр
Перевернутий пиріг з абрикосами Тарт Татен покроковий рецепт
1. Для тіста:
З’єднуємо всі сухі інгредієнти з маслом, перемішуємо до стану крихти. Додаємо яйце і замішуємо тісто. Прибираємо в холодильник на 30-60 минут.
З’єднуємо всі сухі інгредієнти з маслом, перемішуємо до стану крихти. Додаємо яйце і замішуємо тісто. Прибираємо в холодильник на 30-60 минут.
2. Поки тісто відпочиває, готуємо карамельну заливку і абрикоси. Абрикоси ріжемо на половинки або часточками і викладаємо їх на дно форми для запікання так, щоб вони закрили всі дно.
3. Для заливки беремо:
Нам потрібно розтопити цукор в сотейнику з товстим дном або на сковороді. Потім додаємо масло. Промешиваем і заливаємо абрикоси у формі. Абрикоси в заливці закриваємо тестом.
Нам потрібно розтопити цукор в сотейнику з товстим дном або на сковороді. Потім додаємо масло. Промешиваем і заливаємо абрикоси у формі. Абрикоси в заливці закриваємо тестом.
4. Випікаємо при 180 ° С близько 25 хвилин. Після випікання — дістаємо з духовки, накриваємо тарілкою і перевертаємо на неї наш тарт-татен.
5. Подаємо гарячим з кулькою ванільного пломбира.
Відео рецепт 👇