Сьогодні готуємо неймовірно смачний і бюджетний торт Карпатка! Ніжні заварні коржі, крем, нагадує морозиво і карамельні яблучка) Як зробити смачний Польський торт Карпатка з заварного тіста з кремом рецепт простий.
Інгредієнти
Інгредієнти на торт 18 см
заварний крем:
молоко 400 г
цукор 100 р
яйце 1 шт
жовток 1 шт
ваніль 1 ч. л/ванільний цукор 10 р
крохмаль кукурудзяний 40 г
вершкове масло 140 р
начинка:
яблука 250 р
цукор 30 г
вершкове масло 15 г
коржі:
молоко 75 р
вода 75 р
вершкове масло 60 г
цукор 1/2 ч. л
сіль 1/3 ч.л
борошно 100 г
яйця 3 шт (у мене с1)
Польський торт Карпатка з заварного тіста з кремом покроковий рецепт
1. Крем. Змішати яйце, жовток, ваніль, цукор, крохмаль і трохи молока(від загальної кількості). Молоко, що залишилося довести до кипіння і при постійному помішуванні влити тонкою цівкою до решти інгредієнтів.
Суміш поставити на повільний вогонь і, помішуючи, варити до появи перших бульбашок. Зняти з вогню і перемішати крем до гладкості. Накрити плівкою в контакт і остудити до кімнатної температури. Вершкове масло кімн. температури збити кілька хвилин і у кілька етапів додати охолоджену заварную основу.
2. Начинка. Яблука помити, очистити і нарізати кубиками. Вершкове масло розтопити на сковороді, додати цукор і почекати поки він не розчиниться. Потім всипати яблука і тушкувати на повільному вогні до м’якості. Можна додати трохи воды.
3. Коржі. У сотейнику змішати воду, молоко, масло, сіль, цукор і нагрівати до розчинення масла. Суміш зняти з вогню, всипати все борошно і активно вимішувати, поки тісто не збереться в грудку. Сотейник, поставити на повільний вогонь і підсушувати тісто 1-2 минуты.
4. Перекласти тісто в чашу і по одному додавати яйця, щоразу добре перемішуючи. Тісто викласти у 2 кільця 18 см (на дно постелити килимок або пергамент). Випікати при температурі 190 градусів 35 минут.
5. Збірка. Корж – начинка-крем – корж. Торт накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на ночь.
6. Перед подачею дати торту постояти при кімнатній температурі близько 15 минут.