полуничний Торт Наполеон

Сьогодні готуємо шикарний полуничний наполеон, до того ж крем буде без вершкового масла! Як зробити Торт Наполеон полуничний рецепт простий.

Інгредієнти

на торт 16 см

коржі (20 шт):
борошно 520 р
сіль 1/4 ч. л
крижане вершкове масло 82,5% 200 р
вода крижана 200 р
яйце 1 шт
горілка 45 р

крем(для ніжного просоченого Наполеона крему множимо на 1,5):
полуничне пюре 650 р
жовтки 4 шт
цукор 140 р
кукурудзяний крохмаль 20 р
шоколад білий-100 г
сирний сир 200 г

Торт Наполеон полуничний покроковий рецепт

1. Коржі. Просіваємо борошно з сіллю на робочу поверхню. Вершкове масло натираємо на крупній тертці в борошно. Злегка перетираємо суміш між пальців, щоб не було великих часток масла. В центрі робимо воронку і виливаємо туди воду, горілку і яйце. Акуратно за допомогою виделки замішуємо тісто. Потім швидко збираємо тісто в грудку і ділимо на 20 частин. Заготовки загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 2-3 години або в морозилку на 15-20 хвилин. Розкачуємо кульки тіста через плівку в тонкий пласт 1-2 мм, наколюємо виделкою і перед випічкою прибираємо в морозильну камеру. Духовку розігріваємо до 200 градусів і випікаємо коржі близько 7 хвилин. Обережно обрізаємо по форме.

2. Крем. Заморожену полуницю розморожуємо і подрібнюємо в пюре. В окремій чашці змішуємо жовтки, крохмаль і цукор. Пюре доводимо до кипіння і, постійно помішуючи, поступово вливаємо до жовтків. Повертаємо масу в сотейник і доводимо до кипіння. Знімаємо крем з вогню, додаємо шоколад і перемішуємо до його розчинення. Заварний крем накриваємо харчовою плівкою в контакт і охолоджуємо до кімнатної температури. В окремій чаші збиваємо сирний сир кімнатної температури і потроху додаємо остиглий заварний крем.

3. Збірка. Чергуємо крем і коржі. Ставимо торт під невеликий вантаж (300-400 г) просочуватися в холодильник мінімум на 1 ночь.