Як зробити ПП трайфл «Імбирно-пряниковий латте» рецепт простий. Шалено смачний десерт з ноткою новорічного настрою 🎄
Інгредієнти
КБЖУ (на 100 г): 211/ 6/15/13
⠀
Бісквіт 16-18 см:
Яйце С0 2 шт
Рисове борошно 48 гр
Какао 24 гр
Кукурудзяний крохмаль 24 гр
Молоко 2,5% 130 гр
Розпушувач 3 гр
Сода 1/2 ч. л
Подслатитель 10 гр
Рослинно масло 15 гр
⠀
Крем:
Сирний сир 300 гр
Вершки 33% 100 гр
Розчинна кава 1 ч. л
Кориця 3/4 ч. л
Мускатний горіх/ імбир 3/4 ч. л
Подслатитель за смаком
Горіхи або шоколад для прошарку
ПП трайфл «Імбирно-пряниковий латте» покроковий рецепт
1. Для бісквіта відокремити білки від жовтків. Білки збити до піків. Жовтки змішати з молоком, рослинним маслом, просіяти всі сухі інгредієнти (соду гасимо оцтом). Акуратно ввести збиті білки. Випікати при 170 градусах близько 40-45 хвилин (готовність перевіряємо зубочисткою: вона повинна бути сухою). Остужаем.
2. Для крему: 30 гр вершків нагріти з кавою і спеціями, остудити. Окремо збити холодні вершки до м’яких піків, додати сирний сир і остиглу кавову суміш. Перекласти в кондитерський мішок. Просочення рекомендую зробити з молока + кави. Збірка: бісквіт подрібнюємо в крихту або ламаємо на кусочки.
3. Збираємо в послідовності: бісквіт – просочення – крем – бісквіт – просочення – прошарок (горіхи або шоколад, можна не додавати) – крем. Прибираємо в холодильник просочуватися. Насолоджуємося!
Відео рецепт 👇