Пиріг галета з грушею з пшеничного борошна

Як зробити дуже смачний Пиріг галета з грушею з пшеничного борошна рецепт простий у духовці.

Інгредієнти

Борошно пшеничне – 200 гр
Вершкове масло – 140 гр
Цукор – 2 ст. ложки
Крижана вода – 6 ст. ложок
Груша – 2 шт
Цукор тростинний – 2 ст. ложки

Пиріг галета з грушею з пшеничного борошна покроковий рецепт

1. Всі продукти повинні бути холодними – це особливість рубленого тесту. Борошно змішуємо з цукром (якщо любите тісто якнайсолодше додайте більше цукру), а масло нарізаємо кубиками холодним ножем (до приготування ніж прибрати в морозилку на кілька годин). Висипаємо борошно на пергамент і викладаємо на нього кубики масла (таким чином масло не буде прилипати). Рубаємо холодним ножем масло до крихти, як показано на фото. Все намагаємося робити швидко, так як продукти повинні залишатися холодными.

2. Далі на тісто, акуратно вливаємо 6 ст. ложок крижаної води (можна охолодити в морозилці), збризкуючи рівномірно на тісто. Швидко замішуємо тісто в кульку і відправляємо в холодильник, поки будете нарізати грушу. Якщо тісто вийшло трохи липким, нічого страшного, можна злегка присипати борошном. Тісто розкачуємо між двома пергаментами, викладаємо грушу і посипаємо коричневим сахаром.

3. Загортаємо бортики і відправляємо в духовку при температурі 195С° на 35-40 хвилин (залежить від Вашої духовки). Галета повинна охолонути і, при бажанні, можна посипати цукровою пудрою і прикрасити мигдалевими пелюстками. ⠀ Я намагалася зробити цей рецепт доступним для всіх. За цим рецептом Ви можете приготувати галету з будь-якою начинкою: ягоди або фрукти🤍