Пиріг з бананом, сметаною і меренгою в духовці

Смачний Пиріг з бананом, сметаною і меренгою в духовці рецепт простий. Сьогодні пропоную вашій увазі пиріг з бананом, пісочна основа, з начинкою з банана, сметанного крему і пишною меренгою зверху. Звучить дуже апетитно! Спробуйте обов’язково, це дуже смачно, готуватися не складно.

Інгредієнти

тісто:
200 гр борошно пшеничне
Щіпка солі
1 год л розпушувач
80 гр вершкове масло
2 шт яєчний жовток
1 ст л цукор
2-3 ст л вода холодна
Ваніль

начинка:
2 шт банан
100 гр сметана
1-2 ст л цукор

меренга:
2 шт яєчний білок
5-6 ст л цукор

Пиріг з бананом, сметаною і меренгою в духовці покроковий рецепт

1. Підготуємо всі інгредієнти. У глибоку миску всипаємо просіяне борошно, додаємо дрібку солі і розпушувач без гірки. Перемішати. Додаємо охолоджене вершкове масло, перетираємо в крихту. Потім додаємо яєчні жовтки, цукор, перемешиваем.

2. Додаємо ваніль і охолоджену воду, скільки візьме тісто, додайте по одній ложки. Замішуємо тісто, довго вимішувати не потрібно. Тісто прибрати в пакет і залишити на столі на 10-15 хвилин. Розподіляємо тісто по формі, формуємо бортики. Розмір моєї форми 20 см.
3. Банани беріть дуже стиглі, так начинка буде набагато смачніше. Банани очищаємо від шкірки і нарізаємо кружечками завтовшки 1 див Викладаємо на тісто. Сметану з’єднати з цукром, викладаємо на банани. Відправляємо в розігріту духовку до 200°С на 20 минут.

4. Тим часом приготуємо меренгу. Білки збити з цукром за допомогою міксера в пишну масу. Пиріг майже готовий. Виймаємо з духовки, зверху розподіляємо меренгу. Відправляю в духовку ще на 10 хвилин. Даємо повністю охолонути. Приємного чаювання!