БЕЗДРІЖДЖОВІ ПИРІЖКИ з сиром і карамелезированными яблуками 🍏 Тісто можна приготувати без особливих зусиль, а за підсумком воно виходить ніжним і смачним! Рецепт ідеально підходить для всіх, хто намагається обходити стороною дріжджову випічку)
Інгредієнти
Для тесту:
✅ 200 мл теплої води
✅ 1/2 ч. л. солі
✅ 50 г цукру (за смаком)
✅ 70 г сметани 20-25%
✅ 120 г вершкового масла
✅ 500 г борошна +/-
✅ 10 г розпушувача (не сода!)
⠀
Для начинки:
✅ 500 г твердих яблук
✅ 1 ч. л. кориці (можна і без неї)
✅ 30 г вершкового масла
✅ 50 г цукру
✅ 350 г сиру (у мене 9%)
✅ 2 ст. л. згущеного молока
Пиріжки з сиром і карамелезированными яблуками покроковий рецепт
1. Начинка може бути будь-яка і, якщо хочете приготувати солону, то з інгредієнтів для тіста виключите цукор, але збільште кількість солі 1 ч. л. Рекомендую спробувати приготувати з вишневою начинкою, але тоді крім цукру не забудьте додати крохмаль, щоб згустити сік, що виділився. ⠀ В глибокій мисці до теплій воді, додаємо сіль і цукор, додаємо частину просіяного борошна – перемішуємо. Далі додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, вводимо борошно з розпушувачем і замішуємо м’яке і дуже приємна на дотик тесто.
2. До рук воно не повинно липнути, але і борошном не забивайте! Тим часом готуємо начинку: на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло і коли воно достатньо прогріється (але стежте за тим, щоб масло не підгоріло!), перекладаємо очищені і нарізані кубиком яблука. Готуємо до випаровування рідини, додаємо цукор і активно перемішуючи пару хвилин чекаємо освіти карамелі. Можна додати корицю для приємного пряного аромата.
3. Карамелезированные яблука змішуємо з сиром і згущеним молоком (а можна і не змішувати, а потім викласти шарами). Готове тісто ділимо на 15 рівних частин, по черзі розкачуємо, в центр викладаємо начинку і формуємо пиріжки, як на відео (з їх формою можна «пограти» або зробити класичну) Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180’С близько 25 хвилин, регулюйте по своїй духовці. ⠀ Приємного чаювання!
Відео рецепт 👇