Різдвяна зірка пиріг з варенням

Як зробити Різдвяну зірку пиріг з варенням рецепт простий.

Інгредієнти

7 г сухих дріжджів
100 мл теплої води
100 мл молока
70 г цукру +1 ч л
1 год л екстракту ванілі
50 г вершкового масла
1/2 год л солі
2 великих яйця
450 г борошна + ще за необхідності
густий джем для начинки

Різдвяна зірка пиріг з варенням покроковий рецепт

1. Дріжджі змішати з теплою водою, чайною ложкою цукру і залишити на 10 хвилин. Розтопити масло з молоком, цукром, ваніллю і сіллю, остудити. З’єднати обидві суміші, додати яйця, перемішати. Поступово всипати борошно і замісити гладке, еластичне тісто, неприлипающее до рук тісто за допомогою міксера або руками. Викласти тісто в глибоку миску, змащену маслом, затягнути плівкою або накрити рушником і залишити на 1-1,5 години до збільшення вдвое.

2. Готове тісто розділити на частини і кожну частину тонко розкачати в коло, діаметром 25-30 см, товщиною 5 мм Викласти одну частину тіста на пергамент, змастити густим джемом, залишаючи 2 см до краю. Викласти другу частину тіста зверху і повторити, верхній четвертий шар не смазывать.

3. У центр покласти невелике блюдце або чашку, натиснути, утворюючи центр булки. Розрізати на 16 смужок, не дорізуючи до центру, окресленого чашкою. Згорнути смужки в джгути і з’єднати попарно між собою. Залишити на 20-30 хвилин. За бажанням перед випічкою змастити жовтком. Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180С близько 30 хвилин до готовності і золотистого цвета.