Різдвяний кекс веганські

Як зробити смачний Різдвяний кекс веганські рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Силіконова форма для кексу у мене була велика 28х24х10 див. Вона заповнилася наполовину.

СУХІ ІНГРЕДІЄНТИ:
300 гр суміш без глютену (у мене Гарнець)/пшеничне борошно
7 гр розпушувач
150 гр тростинний/кокосовий цукор
100 гр в’ялена журавлина

РІДКІ ІНГРЕДІЄНТИ:
130 гр сік апельсина
25-30 гр цедра апельсина
120 гр рослинне масло (крім какао і кокосового)
200 гр рослинне молоко (будь-яке)

ВИХІД: 1 кг

ЖУРАВЛИНА В «ЦУКРІ»
200 гр журавлина заморожена (можна взяти будь-яку кількість)

Для сиропу:
100 гр цукру (тростинний, кокосовий)
50 гр вода

Для обсипання:
Эритрит

Різдвяний кекс веганські покроковий рецепт

1. Об’єднайте сухі інгредієнти в одній ємності, добре перемішайте. Окремо об’єднавча в іншій ємності рідкі інгредієнти. Перемішайте. В сухі інгредієнти влийте рідкі і перемішайте до однорідної консистенції. Тісто перекладіть в форму.
2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин, можливо знадобиться більше, орієнтуйтеся на суху зубочистку. Також час випічки залежить від висоти форми, чим вище, тим довше треба буде випікати. Повністю охолодіть кекс після выпекания.
3. Журавлину можна трохи розморозити, але не до кінця, щоб вона була плотная.

4. Зваріть сироп: цукор розбавте водою і варіть на середньому вогні до утворення сиропу (хвилин 15). Приберіть з огня.
5. Далі висипте журавлину в сироп, перемішайте, щоб журавлина покрилася їм повністю, потім злийте зайвий сироп і розкладіть журавлину на решітку, щоб сироп застиг на ягодах. Я залишила на ніч, можна на кілька годин. Далі обваляйте журавлину в эритрите, або ксилите.

6. Прикрасьте кекс ганашем з білого шоколаду і клюквой.