Розсипчасте печиво курабє з джемом

Кожен з нас хоч раз пробував це печиво, адже його продають практично в будь-якому магазині. Готуємо Розсипчасте печиво кураб’є з джемом рецепт в духовці. Але домашнє ніжне розсипчасте печиво Кураб’є, яке, до речі, є різновидом східних солодощів, не йде ні в яке порівняння з аналогічним печивом з прилавка магазину. А готується вона елементарно, знадобиться всього 30-40 хвилин Вашого часу і найпростіші продукти!

Інгредієнти

100 гр. вершкового масла (кімнатної температури)
40 гр. цукрової пудри
1 яйце (білок)
160 гр. борошна
0,5 ч. л. ванільного цукру
густий джем, повидло (~2 ст. ложки з гіркою)

Розсипчасте печиво кураб’є з джемом покроковий рецепт

1. Розігріти духовку до 210 градусів. М’яке масло збити з цукровою пудрою, додати яєчний білок, ванільний цукор, перемішати, всипати просіяне борошно і замісити тісто. Можна на всіх етапах перемішувати інгредієнти міксером на низькій швидкості. Готове тісто помістити в кондитерський мішок (міцний, т. к. тісто досить щільне) з фігурною насадкою (краще відкрита зірка) і відсадити печиво на пергаментним папері приблизно 4 см диаметре.

2. В центрі трохи притиснути пальцем, щоб зробити поглиблення. Якщо немає мішка з насадкою, нічого страшного, просто потрібно руками зліпити невеликі кульки, трохи приплюснути їх і так само зробити в центрі поглиблення. В серединку акуратно викласти джем. Випікати 10-15 хв до золотистого цвета.

3. Якщо немає джему або повидла, але є, наприклад, заморожені ягоди, можна швидко зробити начинку самому. Проварити ягоди з цукром до того, як вони повністю розтануть, потім додати трохи крохмалю, розведеного у воді, довести до кипіння, прибрати з плити і пробити блендером (50 гр. ягід, ~1 ст. л. цукру, 1 ч. л крохмалю і 1 ст. л. води).