Як зробити Салат Ацецили з куркою грузинський 🔥 Гострий і пряний грузинський салат «Ацецили», у мене варіант з копченою курячою грудкою, запеченими баклажанами і солодким перцем, волоськими горіхами і зернами граната. Це музика кавказької кухні! Грузинський салат «Ацецили» з куркою і баклажанами подарує вам незабутню зустріч з кавказькою кухнею. Інгредієнти салату, спеції – все дуже гармонійно доповнює один одного. Страва має яскраво вираженим оригінальним смаком.
Інгредієнти
Курочка копчена – 200 г (у мене стегенце)
Баклажан – 2 шт.
Перець болгарський – 2 шт.
Цибуля ріпчаста червоний – 1 шт.
Горіхи волоські – 100 г
Гранат (зерна) – 100-150 гр
Кінза – 50 г
Часник – 2 зубчики
Сіль – 0.5 ч. ложки
Перець мелений – за смаком
Хмелі-сунелі – 1 ч. ложки
Аджика готова – 1 ч. ложки
Цукор 1 ч ложка
Оцет бальзамічний – 3 ст. л.
Перець гострий (свіжий) за смаком та бажанням
Олія оливкова – 2 ст. л.
Салат Ацецили з куркою грузинський покроковий рецепт
1. Баклажани і перці викласти на деко, застелене папером або на силіконовий килимок для випічки. Овочі перед запіканням треба проткнути ножем , щоб в духовці вони не вибухнули. Запекти цілими в духовці при 200 °C 30-35 хвилин. Остиглі овочі очистити від шкірки, перець від семян.
2. Ріпчасту цибулю очистити, нарізати пір’ям. У салатнику змішати з аджикою усіма спеціями та олією Копчену курочку порвати руками на волокна або нарізати соломкою і викласти в салатник. Ядра волоських ореховизмельчить за допомогою качалки або ножа. Часник дрібно порубати або выдавить.
3. Зелень нарізати не дуже дрібно. Додати подрібнений часник, зелень. Запечений солодкий перець нарізати смужками. Баклажани очистити і теж розірвати руками на тонкі волокна уздовж або нарізати соломкою. Перекладаємо всі інгредієнти в салатник до м’яса, перемішуємо і даємо постояти 5-10 минут.
Відео рецепт 👇