Салат з кальмарами і яблуком

Як смачно зробити Салат з кальмарами і яблуком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рідко святковий стіл обходиться у мене без кальмарів. Люблю я цих морських гадів (не тільки цих, звичайно). А хто не поділяє цих почуттів, той просто не вміє їх готувати, або не їв смачно приготовані. Так що, ще один салат з кальмарами у новорічні списки страв.

Інгредієнти

▫️кальмар очищений – 170г (брала вже нечищене)
▫️морква – 100-110г
▫️яблуко зелене – 1 шт, близько 200г (брала сорту Гренні Сміт)
▫️зелень (цибуля зелена, петрушка, кріп)
▫️часник – 1 зубчик

Для заправки:
▫️сирний сир – 50г
▫️сметана – 60г
▫️вершки 20% – 50г
▫️гірчиця діжонська – 1 ч. л.
▫️гірчиця зерниста – 1 ч. л.
▫️мед – 1 ч. л.
▫️сіль, мелений перець – за смаком

Салат з кальмарами і яблуком покроковий рецепт

1. Кальмари розморозити, промити. Кидаємо тушки в закипілу воду (до речі, на 1 л води 1 ч. л. солі), з моменту закипання варимо 3 хвилини, зливаємо гарячу воду, обдаємо холодною водою і даємо далі охолонути, після чого нарізаємо соломкой.

2. Моркву тремо на крупній тертці, яблуко ріжемо тонкою соломкою. Часник пропускаємо через прес, а зелень подрібнюємо ножем. Для заправки добре змішуємо всі інгредієнти (до розчинення меду), заправляємо салат, перемешиваем.
3. Пробуємо на сіль, тут справа смаку. Далі красиво подаємо на стіл. Приємного аппетита!