Салат з хрусткими баклажанами і помідорами

Як зробити Салат з хрусткими баклажанами і помідорами рецепт простий.

Інгредієнти

Кількість регулюйте якщо потрібно зробити більше:
◾️Баклажани – 150гр;
◾️Великий помідор – 1шт; або 3-4 середніх;
◾️Сирний Вершковий сир – 50гр;
◾️Кінза – 10г;
◾️М’ята(за бажанням, але з неї салат ще цікавіше за Смаком) – 10г;
◾️Червоний базилік – 10г;
◾️Насіння соняшника за бажанням – 10г;
◾️Насіння кунжуту за бажанням – 5гр;
◾️Кукурудзяний крохмаль – 30гр;
◾️солодкий Соус чилі – 50гр;
◾️Рослинна олія(для смаження баклажанів , замість фритюру) – 1 літр;
◾️Сіль, перець за смаком.

Салат з хрусткими баклажанами і помідорами покроковий рецепт

1. Баклажан очистити, крупно ріжемо, солимо, заливаємо водою кімнатної температури, перемішуємо і залишаємо хвилин на 30, що дозволить прибрати гіркоту. Помідори крупно ріжемо. У зелені відокремлюємо листочки від стебел, кінзу і м’яту, ріжемо, але не мельчим, додаємо до помідорів. Наріжемо листочки базиліка дрібніший, ніж решту зелень і додамо до іншої зелені з помідорами. У сотейник або глибоку сковорідку наливаем.

2. Рослинне масло, наливають стільки, щоб вона повністю покрила баклажани, масло відправляємо на плиту, нагріваємо його. Баклажани перекладаємо в крохмаль і як слід їх паніруємо. Далі додаємо баклажани в кипляче масло для першої смаження, і обсмажуємо їх хвилин 5, (якщо поспішайте можна хвилин 10 один раз їх обсмажити, але вони не такі хрусткі, але для мене це ніяк не впливає на смак).

3. Після з допомогою шумівки їх дістаємо і відкидаємо на сито/друшляк, щоб стік зайвий жир, трохи даємо їм подихати 2-3 хвилини. Потім знову закидаємо назад в гаряче масло й обсмажуємо їх ще протягом 2-х хвилин, і тоді у нас вийдуть саме хрусткі баклажани. Дістаємо їх з допомогою шумівки, відкидаємо на сито/друшляк, щоб стік зайвий жир.

4. І остання частина, глазурування баклажани в соусі солодкий. Чилі, викладаємо їх на суху сковорідку, додаємо соус, перемішуємо, глазируем, обсмажуємо їх хвилин п’ять. Після баклажани відразу додаємо до салату і все перемішуємо, перекладаємо салат на блюдо. Зверху на салат викладаємо крем сирний сир з допомогою чайної ложки у вигляді кульок. За бажанням. Посипаємо салат обсмаженими насінням і кунжутом.