Салат з картоплі, кукурудзи, бекону і помідорів простий рецепт. Ви тільки уявіть – запечений молода картопля з зеленню і солодкою кукурудзою, хрусткий бекон і свіжі помідори Черрі з зеленим цибулею. І все це заправлене сметанно-гірчичним соусом. Це 100% варто спробувати.
Інгредієнти
✅ Картопля 700 гр
✅ Кукурудза 2 шт
✅ Цибуля 1 шт
✅ Часник 3 зубчики
✅ Зелень (петрушка, кріп, кінза)
✅ Рослинна олія 4-5 ст л
✅ Помідори Черрі 200 гр
✅ Зелений лук
✅ Бекон 250 гр
✅ Сіль, перець
⠀
Для соусу:
✅ Сметана 300 гр
✅ Гірчиця зерниста 2 ч л
✅ Сік 1/4 лимона
Салат з картоплі, кукурудзи, бекону і помідорів покроковий рецепт
1. Картоплю миєте і нарізати, кукурудзу відокремлюєте від качанів. Нарізати цибулю, часник і зелень👌. ⠀ Змішуєте все на противени, поливаєте маслом, соліть і перчіть😀. ⠀ Відправляєте в духовку на 40 хвилин запікати при 180 градусах🔥. ⠀
2. В цей час можна посмажити бекон на сухій сковороді до хрусткої скоринки. Щоб бекон не гірчив, можна в сковороду додати 2 ст ложки води, коли він починає смажиться💯.
3. І смажите до тих пір, поки жир не витопиться, потім кладете на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир😅. ⠀ Для соусу змішуємо сметану, гірчицю і лимонний сік👍. ⠀
4. Нарізаємо помідори і зелений лук. ⠀ Як тільки картопля подостынет, змішуємо його з соусом, помідорами і зеленню. Викладаємо на тарілку, а зверху посипаємо хрустким беконом 🥓.
Відео рецепт 👇