Салат з печеним буряком, апельсинном і горіховими кульками простий рецепт.
Інгредієнти
БУРЯК — 1 шт
Апельсин — 1 шт
Мікс зелені за смаком
Спеції:
часник сушений, чебрець, куркума, сіль рожева , масло
Для заправки:
Сік 1/2 апельсина
Аквафаба — 4 ст. л (рідина від бобових)
Масло рослинне/авокадо/або оливкова рафінована (щоб не горчило) або тахинная паста
Цедра апельсина — 1,5 ст. л
Гірчиця — 1 ч. л
Для кульок:
Горіх волоський — 1/2 склянки
Шпинат — пучок
Петрушка пучок
Часник — 1/2 зубчики
Спеції: уцхо-сунелі, хмелі-сунелі, перець білий мелений, коріандр, сіль.
трохи рубаних горіхів для посипання
Салат з печеним буряком, апельсинном і горіховими кульками покроковий рецепт
1. Буряк почистить, порізати на слайсы, додати масло, спеції і запекти до готовності. У мене пішло 40 хв на 180. Приготувати заправку: натерти цедру, вичавити з 1/2 апельсина сік, додати аквафабу, сіль, гірчицю, почати збивати і тонкою цівкою вливати масло.
2. Я додала трохи, тому консистенція заправки рідка. Якщо будете вливати тонкою цівкою масло і безперервно збивати, вийде густа хрестоподібна текстура (як майонез).
3. Приготувати кульки-пхали: подрібнить горіхи в однорідну крихту блендером. Шпинат обдати окропом, порізати і додати до горіхів. Додати петрушку або кинзу, спеції. Все збити до однорідної массы.
4. Скачати кульки і обваляти в горіхах. Часточки апельсина почистити. Збираємо салат: зелень, заправка, кульки, печена буряк, апельсин. Посипати крихтою ореха.
Відео рецепт 👇