Цей рецепт про те, як у мене лежали три великих стиглих банана. Їх потрібно було кудись подіти. Спочатку пюрировала їх, потім додала вівсяного молока, масло авокадо, борошно ….. і вийшли мафіни! Як приготувати Шоколадно бананові мафіни з вівсяної муки рецепт простий.
Інгредієнти
на 12 штук:
▪️ 400 р. бананове пюре (дуже стиглі банани-3 шт.)
▪️ 210 р. рослинного молока (вівсяне, мигдальне, нежирне кокосове)
▪️ 30 р. рослинного масла
▪️ 120 р. пшеничного ц/з борошна або житнього
▪️ 130 р. вівсяної муки
▪️ 10 р. розпушувача
▪️ 25 р. какао-порошку або кэроба
▪️ ягоди за бажанням (у мене заморожена лохина і смородина, обваляти в крохмалі)
▫️ можна додати кокосовий цукор або сироп топінамбура
КБЖУ на 100 р. 177.63/4.16/4.93/28.9
Шоколадно бананові мафіни з вівсяної муки покроковий рецепт
1. Ставимо за духовку на розігрів при 180 градусах. ⠀ Банани пюрировать блендером. ⠀ Додати до них молоко і рослинне масло, перемішати. ⠀ Окремо змішати борошно, розпушувач і какао/кероб. ⠀
2. Об’єднати обидві суміші і перемішати. ⠀ Якщо хочете з ягодами, то на цьому етапі я взяла жменю замороженої смородини, обваляла її в кукурудзяному крохмалі і додала в тісто. ⠀
3. Заповнити формочки для кексів тестом і поставити в духовку випікатися на 30 хвилин при 180 градусах (до сухої зубочистки). ⠀
4. Мені вистачило солодощі від бананів і ягід, спробуйте тісто на смак і при необхідності додайте подсластитель.