Як зробити смачний шоколадний чізкейк без випічки в бісквітної основі з шапочкою збитих вершків🔥 Шоколадний чізкейк без випічки і желатину. Можна приготувати як самостійний десерт, додати ложку лікеру, для більш дорослого смаку або залишити як є, тільки шоколад беріть смачний, від нього залежить підсумковий результат. Бісквіт можна взяти будь-яку, я напишу рецепт для мультиварки(для різноманітності). «Крихітка» нікуди не пропаде, можна з неї приготувати цукерки/трайфл або тістечка. Ягоди і фрукти тут хороші, вони дарують свіжість. Інжир ніжно люблю.
Інгредієнти
Бісквіт будь-18-20см діаметр, висота 7см
Для шоколадного чізкейку
Вершки 33-35 % 400г
Шоколад темний 200г
Шоколад молочний 200г
Сир сирний 400г
Какао-порошок 30г
Сіль щіпка (якщо сир без солі)
Просочення
Ванільний цукор 40г
Мед 1стл
Вода 50мл
Лимонний або апельсиновий сік 50мл
Крем
Вершків 33-35% 200г
Ваніль в будь-якому вигляді
Сахпудра 10г
Какао для посипання і фрукти/ягоди для декору
Шоколадний чізкейк без випічки покроковий рецепт
1. Бісквіт повинен відлежатися ніч у плівці, в холодильнику. Вирізати м’якоть, залишаючи борти і дно. Для просочення: довести до кипіння цукор, сік і воду, зняти з вогню, додати мед, перемішати і остудити. Нанести на внутрішню частину бісквіта. Шоколадний чізкейк. В гарячих вершках розтопити шоколад, пробити блендером, додати сир, об’єднати блендером, ввести какао.
2. Вилити шоколадно-сирну масу в бісквітну основу. Зверху закрити плівкою, можна натягнути і на боки, щоб не заветривались і прибрати на ніч у холодильник. Збити вершки з ваніллю і цукром в крем. Покласти на шоколадний слой.
3. Якщо хочеться більш стабільною текстури, то можна додати маскарпоне або сирний сир, але просто вершки тут цікавіше, надають легкості десерту. Зверху присипати какао і прикрасити фруктами. Бка злегка змастити кондитерським гелем, але це не обов’язково. Нарізати і наслаждаться.