Кекс з соусом пломбір та полуничним

Як зробити Кекс з соусом пломбір та полуничним рецепт просто. Як перетворити просто кекс в вишуканий десерт? Правильно, зварити до нього соус, а краще -два) звичайно, сам кекс теж смачний, м’який, вологий, але соус творить чудеса. Обов’язково спробуйте) теплий ванільний з морозивом пломбір, густий насичений полуничний, тонкий шматок кексу і на додаток пара оборотів млинки з перцем. І світ, дійсно, зачекає))) смачних Вам вихідних.

Інгредієнти

На форму 16-18

2 яйця
120 гр цукру
160 гр пшеничного борошна в/с
1 чл розпушувача
1/4 чл солі
1/4 чл тертого мускатного горіха
1/4 чл порошку імбиру
1/2 чл ванільного екстракту
120 гр молока
40 гр вершкового масла

Для соусу «Пломбір»
2 жовтки
180 гр молока
30 гр цукру
100 г морозива пломбір
1 чл ванільного екстракту

Для полуничного соусу
300 гр замороженої полуниці
30 гр цукру

Кекс з соусом пломбір та полуничним покроковий рецепт

1. Яйця збити з цукром до білого протягом 8-10 хвилин. Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і спеціями. Молоко довести до кипіння разом з маслом і ваніллю. У збиті з цукром яйця, всипати половину борошняної суміші, розмішати, влити половину гарячого молока тонкою цівкою, перемішати. Додати половину борошна і молока, також перемішуючи. Викласти тісто в підготовлену форму. Випікати при 180 гр 40 мин.
2. Для соусу «Пломбір».
Жовтки розтерти з цукром. Молоко довести до кипіння, додати ваніль. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити в жовтки гаряче молоко, розмішати. Перелити в сотейник і на повільному вогні, не припиняючи заважати віночком, довести суміш до стану киселю. Процідити через сито і охолодити до теплого. Морозиво заздалегідь дістати з морозилки і вмішати в теплий ванільний соус.
3. Для полуничного соусу.
Полуницю викласти в сотейник, засипати цукром. Як тільки почне виділятися сік, поставити на повільний вогонь і варити до м’якості ягід. Після чого пробити заглибним блендером і охладить.