Шоколадний торт Прага в духовці

Як смачно зробити Шоколадний торт Прага в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецепт того самого торта! Прага – знаменита радянська класика. Не забудьте сказати «спасибі» у коментарях! Один з улюблених тортів моєї сім’ї, який справді має право носити звання «король новорічного столу». З приголомшливим шоколадним кремом, ноткою абрикосового джему і пікантною коньячної просоченням. Раніше його готувала моя мама, але напередодні Нового року вона попросила мене відтворити рецепт із знаменитого ресторану «Прага» на Арбаті. Думаю, мені це вдалося. Готуйте із задоволенням і радуйте близьких справжнім новорічним тортом!

Інгредієнти

Бісквіт
Інгредієнти:
200 г яйця (5 шт)
150 г цукру
130 г борошна
70 г какао
120 г рослинного масла
4 г розпушувача

Шоколадний крем і збірка
Інгредієнти:
200 г вершкового масла 82,5%
300 г згущеного молока
100 г темного шоколаду
100 г абрикосового варення
50 г цукру
50 г води
Коньяк

Шоколадна глазур
Інгредієнти:
150 г темного шоколаду
300 г вершків 33%
Волоські горіхи для обсипання

Шоколадний торт Прага в духовці покроковий рецепт

1. Збиваємо яйця з цукром до посветления і пишності. Вводимо сухі інгредієнти, вимішуємо. Додаємо масло, перемішуємо. Випікаємо при 160 ° С протягом 30-35 хвилин, готовність перевіряємо по сухій шпажке.

2. Розтоплюємо шоколад, злегка остуджуємо. Збиваємо розм’якшене масло зі згущеним молоком, поступово вводимо шоколад. Для просочення змішуємо цукор, воду і доводимо до кипіння, вводимо коньяк.

3. Збираємо торт: бісквіт, просочення, шар абрикосового варення, крем. Прибираємо в холодильник мінімум на 4 години. Розтоплюємо шоколад, змішуємо з вершками. Глазируем торт, бока обсипаємо нарубаними волоськими орехами.

Відео рецепт 👇