Як зробити шоколадний торт з кремом і лохиною рецепт простий. Захотілося чого-то дуже шоколадного, але не надто витіюватого швидше. Щоб коржі і не бісквітні, і не щільний брауні, а що-то ось прямо посередині. Крему сюди смачного, ненав’язливого, але щоб доповнив загальну картину. А ще можна додати нотку літньої свіжості, просто так. Давайте лохину? Тепер трохи шоколадної глазурі зверху, і все, можна подавати!
Інгредієнти
Мука -125 р
Какао – 75 г
Сіль – 1 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
Розпушувач – 1/2 ч. л.
Масло вершкове – 150 г
Цукор – 240 р
Яйця – 2 шт.
Сметана – 45 р
Молоко – 225 р
для Крему
Сирний сир – 280 р
Вершки 33% – 110 р
Цукрова пудра – 25 г
Какао – 15 р
Шоколад молочний -100 р
Шоколад темний – 50 г
для Глазурі
Шоколад темний – 40 р
Вершки 33% – 50 г
лохина
Шоколадний торт з кремом і лохиною покроковий рецепт
1. Інгредієнти повинні бути кімнатної температури. З’єднати борошно, какао, сіль, соду і розпушувач, просіяти і добре перемішати. В іншій мисці збити масло і цукор на середньо-високій швидкості міксера 5-6 хвилин, до утворення пишної світлої маси. Зменшити швидкість до середньої і по черзі додати яйця, щоразу перемішуючи. Додати сметану.
2. Далі по черзі додаємо суміш сухих інгредієнтів і молоко (суміш-молоко-суміш-молоко-суміш). Після кожного додавання перемішуємо міксером, але не надто довго, просто щоб об’єднати. Розділити тісто по ТРЬОМ формам 16 см і випікати приблизно 25 хвилин при 180°С, перевіряючи готовність зубочисткою. Дістати з духовки, дати охолонути ю хвилин у формі, потім повністю остудити на решітці. Коржі будуть досить крихкі, будьте акуратні. Також, вони кілька осядуть, це нормально.
3. Цукрову пудру і какао просіяти. З’єднати сир, вершки, пудру і какао, збити на середній швидкості, поки маса не стане повітряної. Розтопити весь шоколад в мікрохвильовці короткими імпульсами, кожен раз помішуючи. Тепер поступово додаємо теплий рідкий шоколад в сирну масу, паралельно заважаючи на низькій скорости.
4. Як тільки маса стала однорідною, крем готовий. Для глазурі шоколад з вершками розтопити в мікрохвильовці імпульсами секунд по 7, перемішуючи. Якщо залишилися вже зовсім невеликі шматочки шоколаду, просто добре перемішайте, вони розійдуться в гарячих вершках. Глазур наносити на добре охолоджений торт.
5. збираємо Торт всім відомим чином: корж-крем-корж-крем-корж. Зверху поливаємо глазур’ю і насипати гірку лохини. Щоб ви не заплуталися, намалювала схему. Мені цього крему вистачило і на покрытие.